View Single Post
Old 22 Oct 2011, 09:55   #3929
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Filmele de la Cannes, unele vazute la retrospectiva, altele inainte:

The Tree of Life (10/10) - Am zis destule despre el. Pentru mine e acea capodopera rara care iese odata la multi ani.

Melancholia (9/10) - Si despre asta am zis mai multe.

Once Upon a Time in Anatolia (9/10) - Filmul a fost asemanat la inceput cu Politist, adjectiv si Aurora. Cu primul pare sa semene prin umorul sau inteligent, dar o comparatie cu al doilea mi se pare o insulta. Filmul turcesc a avut intreaga mea atentie in cele 2 ore si jumatate, spre deosebire de snorefest-ul de Aurora. E un film cu o atmosfera captivanta, cu dialoguri inteligente de multe ori, actorii sunt foarte expresivi, iar spre deosebire de Uzak (celalalt film al lui Ceylan pe care l-am vazut) e estetic, mai ales in prima parte a filmului cand actiunea are loc intr-un camp pe timp de noapte si apoi intr-un satuc.

mic off-topic: am observat si ca cei de la NCRR sarisera o scena de cateva secunde, iar mai tarziu una de vreo 10-15 minute daca nu ma insel.

Drive (8.5/10) - Despre asta cred ca am zis prea multe.

Le Havre (8/10) - Inainte de asta vazusem doar The Man Without a Past si pot spune ca mi-a placut mai mult decat Le Havre, dar fara a exista o mare diferenta intre ele. E acelasi umor undeva la limita absurdului, sunt aceleasi personaje extrem de simpatice.

Elena (7/10) - Nu am vazut The Banishment, dar fata de The Return e un pas foarte mare inapoi. E o idee interesanta, ce ar face o mama pentru fiul/nepotul ei? Sincer mi se pare ca ideea asta e tratata mult mai interesant in Madeo, un film cu o atmosfera excelenta, filmat foarte bine (scenele de inceput si sfarsit sunt extraordinare) si jucat excelent. Filmul rusesc e destul de bun, dar mi se pare mult prea apropiat de limita banalului, desi tema e una interesanta.

Le Gamin au Velo (7/10) - Al doilea film al fratilor Dardenne si pot spune ca ma impresioneaza prea putin filmele lor. Daca le vedeam acum cativa ani ar fi facut parte din categoria filmelor care te invata ceva, o lectie umana desigur, dar cred ca lectiile lor de umanitate sunt la un nivel de care am trecut de ceva timp astfel incat filmele lor (celalalt fiind Le fils) nu imi ofera mai nimic. As vrea totusi sa vad Le silence de Lorna si L'enfant inainte sa-i trec pe frati pe lista de regizori mult apreciati care nu-mi spun nimic.

Arirang (5/5) - Am zis cateva mesaje mai sus. O aberatie si o foarte mare dezamagire.

Din ce a fost pe la Cannes as vrea foarte mult sa vad La piel qui habito, The Artist, We need to talk about Kevin si din afara competitiei Take Shelter, Guilty of romance.

Last edited by Liviu- : 22 Oct 2011 at 10:00.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif