View Single Post
Old 17 Oct 2011, 23:30   #963
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Ratiune si simtire si Mansfield Park de Jane Austen. Pe prima o citisem in original cu ani in urma. A fost ok, romantically speaking, dar kind of boring... Parca filmul mi-l aminteam mai fain. Pana sa-l revad, am citit Mansfield Park - mult mai interesanta. Si apoi gasesec pe vplay o miniserie Sense and Sensibility care incepe destul de indecent... neasteptat de indecent. Ratiune si simtire e ok, Mansfield Park e mult mai ok, dupa parerea mea, dar in film au macelarit tot romanul. Filmul nu e rau (1995), dar e cu totul altceva decat romanul - Fanny nu mai este fata aceea timida, ci o rebela, comertul cu sclavi apare ca o tema cel putin secundara, ceea ce nu se "simte" in roman decat putin. Am inteles ca filmul e facut si dupa corespondenta lui Jane Austen, dar c'mon ! - Fanny Price should be Jane Austen's Fanny Price! (personajul filmului ar trebui sa aduca mult mai mult cu cel din carte). Sunt foarte curioasa cum voi revedea Sense and Sensiblity... Oricum - chestii romantice de gagici - nu ca Mandrie si Preducecata nu mi-ar fi dat calapodul barbatului ideal - proud, sensitive and rich - where are you, Mr Darcy?