View Single Post
Old 17 Oct 2011, 15:12   #28
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by anaemona:
Am lasat din ce a scris Liviu ce m-a intrigat cel mai tare. M-a intrigat pina la cer acea concluzie a mamei. O concluzie vine pe baza unor experiente, emotii si mie mi s-a parut extrem de falsa in context. Nimic prezentat anterior nu a pus baza acelei declamatii; as fi vrut sa simt iubirea mamei pentru copii, pentru sot, pentru Dumnezeu? dar nu am simtit nimic, imaginile au fost frumoase, oarecum emotionante luate una cite una fara a reusi sa dea viata unui intreg.
De acord, silogismul lui Malick nu prezinta sustenabilitate stiintifica iar pe de-asupra produsul sau nu a fost supus deloc unui peer-review.
Nu pe bune acum, cred ca dai prea multa importanta unei biete lozinci (cum a facut Windom cu motto-ul) si inevitabil dai la fel de multa importanta prezentei unui context solid care sa o propulseze. Dar daca ar fi totusi sa explic cumva momentul asta, as zice ca se potriveste cu pretentiozitatea de alfa si omega a proiectului lui Malick, iar un citat care in ochii tai are o asemenedea greutate e la locul lui din start. (Dar bine'nteles, cel mai bine pica la final )
In plus la fel cum fiecare pata de culoare din filmul asta si fiecare decibel itit, au rol in primul rand poetic meditativ, muzical and shit like that. La fel ca si citatul, nu tre' sa-l gandesti, nu tre' sa reactionezi la continut... e ca o mantra, lucreaza subliminal. In plus la in plusul precedent: tematica Frumusetii (sustinuta vizula) abordata cu asupra de evidenta e inextricabil legata de te tematica Iubirii; nu exista una fara alta. Prin simpla si devastator de puternica senzatie de frumos pe care ti-o inspira filmul (vizual) orice are legatura cu iubirea se potriveste manusa. Cassavetes, ca-l pomenesti, iti transmite asta "argumentat" , mai cerebral, punand personajele la munca... Malick o face mai poetic, mai muzical; "mesajul" sau nu e palpabil logic, ci contemplativ. But anyway, ia non-sequitur-ul asta logic ca pe o licenta poetica/artistica. Zic si eu.

Originally Posted by Mercutio:
As fi vrut sa spun mai multe despre filmul asta, dar ma descurajeaza modul total diferit in care se percepe
Serios? Eu credeam ca chiar pentru asta suntem aici. Ti-ar placea sa cantam toti in cor ca papagalii? Sunt sigur ca absolut toata lumea ar fi bucuroasa sa-ti asculte parerea despre film. Oricare-ar fi ea.

LE:
Originally Posted by anaemona:
. Eu vreau sa traiesc impreuna cu personajele alea si sa simt odata cu ele.
In every single movie? Nu e loc pt ambele genuri?
Inotdeauna tre' sa fie filmul centrat pe actor? Sau pe poveste?

Last edited by Federico : 17 Oct 2011 at 16:23.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif