View Single Post
Old 17 Oct 2011, 00:14   #13
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

Dupa parerea mea,Cap e cel mai bun film cu supereroi al anului.Filmul e o combinatie retro-hi tech care da bine pe ecran insa mi s-a parut ca s-a cam abuzat totusi de tehnologie,parca era prea avansata.Ceva cu 4-5 ani mai avansat era de ajuns dar vehiculele,armele si avioanele din film par sa fie cu 30-40 de ani mai avansate decat ce exista la perioada respectiva.
Costumele au fost elegante si imaginative,muzica lui Silvestri desi familiara se muleaza perfect pe actiunea filmului.Filmul nu m-a plictisit nici o secunda,a fost cursiv,simplu si la obiect.Johnston a avut presiune pe umerii sai si nu a dezamagit.I-a iesit un rock 'em sock 'em ca pe vremuri.Chiar el spunea ca are un iz de Raiders of the lost ark.Desi se vad asemanari din Indy,care e sinonim cu aventura, nu e chiar in aceeasi liga cu el.
Mi-a placut evolutia costumului care a venit progresiv pana a ajuns la cel practic si potrivit perioadei.Vad ca Lady_Skar s-a plans de faptul ca Evans a fost prea serios.Pentru mine asta a fost punctul forte al performantei lui pentru ca se stie ca e un joker de fel.A reusit sa imbine umorul subtil cu seriozitatea foarte bine.Mi-as fi dorit ca filmul sa se bazeze mai mult pe efecte practice care sa-i fi dat mai multa autenticitate dar nu pot sa zic ca m-a deranjat foarte tare insa e un defect.Pe langa asta mai trebuie sa adaug si rolul destul de tacut in film al lui Red Skull,care desi are un machiaj perfect nu e folosit la potentialul maxim.Subplotul dintre Peggy si Cap a fost exact cat a trebuit.Filmul pastreaza anumite clisee tipice americanesti insa era imposibil ca ele sa nu existe cand e vorba de unul din cele mai mari simboluri ale tarii din benzile desenate.Asta nu inseamna ca ele dauneaza,ba din contra,merg bine pentru stilul old-fashioned pe care s-a axat Johnston.
In incheiere precizez ca desi e plin de efecte speciale si tehnologie mult prea futurista,Captain America ramane un film de actiune bun,ca pe vremuri.

Nota 7/10, insa e un 7 strong!