View Single Post
Old 16 Oct 2011, 23:53   #29
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Husbands. Un adevarat tur de forta din partea actorilor, la fel ca si in celelalte filme de-ale lui Cassavetes pe care le-am vazut, A woman under the influence si Faces. Din pacate, la fel ca in celelalte filme ale lui, m-am simtit pe dinafara, n-am reusit sa rezonez in niciul fel cu filmul, desi doar jocul actorilor e de ajuns incat sa te tina pe scaun. Povestea in sine insa nu o gasesc interesanta, parca e acolo doar ca mijloc pentru acest trio fascinant: Gazzara, Falk si Cassavetes. Dupa trei filme ale regizorului pot spune clar ca nu e pentru mine. Mi-e clar ca filmele sale sunt bune, exceleaza la anumite capitole, dar nu sunt genul de filme pe care sa le apreciez peste o anumita limita.

A city of sadness. Un alt film in care n-am reusit sa ma implic emotional. E practic aceeasi poveste ca si in cazul lui Cassavetes, am vazut tot 3 filme (asta, cel de runda trecuta si Cafe Lumiere), dar niciunul nu a reusit sa ma impresioneze. In schimb ma simt mult mai apropiat de Hou decat de Cassavetes, sunt sanse mult mai mari sa-mi placa foarte mult un film de-al sau pe viitor sau chiar altul din cele nevazute. In filmul de fata l-am gasit pe Tony Leung, unul din actorii mei favoriti, intr-un rol foarte inocent, dar parca nu chiar atat de bun pe cat m-as fi asteptat. De fapt el nu pacatuieste in niciun fel, greseala a fost la mine, eu asteptand un rol care sa acapareze intreg filmul, iar Hou a distrbuit atentia intre multe personaje. E un regizor talentat, asta-i clar, integreaza foarte bine personajele in mediu, totul pare natural, dar pur si simplu nu l-am simtit.

Secrets and Lies. De la filmul asta asteptam mai multe vazandu-i palmaresul, dar am ramas multumit oricum. Mi se pare un film destul de sincer, cu roluri foarte bune, si de data asta si cu ceva emotie, desi uneori devine enervanta smiorcaiala tipei. Subscriu si eu legat de "tipa cu dosarul". Iar compar filmul cu Naked, cum am facut si cu Life is Sweet, si mi se pare net inferior, dar cu mult peste LIS. Apropo de replica din film citata de Federico pentru Twinsen, intr-adevar are un alt impact in contextul filmului. De fapt scoasa din context nu pare cine stie ce, dar dupa ce cunosti personajele si le simti parca are un alt inteles.

Mi-e greu sa dau un vot runda asta, toate 3 mi se par filme bune, dar cu niciunul n-am rezonat in mod special, desi din punctul asta de vedere Secrets and Lies a fost ceva mai aproape de mine. Initial credeam ca Hou o sa ma impresioneze cel mai mult runda asta, dar votul meu se duce la Leigh.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif