Originally Posted by Federico:
Mercutio,
Sunt surprins ca nu vrei sa cumperi argumentul meu cu unicornul. Spune-mi inca o data: ti se pare logic ca eu sa zic de tine ca tu ai credinta in faptul ca nu exista o specie nedescoperita de porci zburatori fosforescenti dotati cu capacitatea de teleportare si apti de a procesa operatii matematice de o complexitate pe care nici computerele cele mai avansate nu o pot manevra? Tu probabil nu crezi asa ceva, dar iti convine sa te defineasca cineva ca fiind un credincios in chestia asta?
|
Nu cumpar argumentul tau cu unicornul sau cu porcul zburator, pentru ca nu functioneaza trucul tau.

Nu ma deranjeaza sa-mi spui ca cred, am o credinta in inexistenta acestor entitati. Totusi in realitate nu vei face asta pentru ca eu nu trancanesc pe la petreceri, pe forumuri, nu scriu articole despre si nu caut argumente relativ la chestiunile respective. Asta e diferenta dintre mine si atei.
Originally Posted by Federico:
Cand te intreaba cineva cam ce fel de om esti nu incepi sa-i zici: Aaah, pai stai sa vezi: nu cred in cutare, nu fac cutare, nu cred in aia, nu cred in aialalta samd. Ce conteaza e ce faci si ce crezi de facto. Iar in miliardele de chestii d-astea ridicole nu crezi pt ca nu exista niciun fel de dovezi in sprijinul existentei lor, chiar daca dpdv matematic acestea nu sunt 100% imposibile. Ateii sunt la fel de credinciosi vizavi de problema divinitatii pe cat de credincios esti tu in toate fantasmagoriile pe care vrei sa ti le imaginezi.
|
Iarasi vei fi surprins sa afli ca da, ma definesc in felul acesta cateodata: nu fac aia, nu vreau aia. Viata e uneori complicata, nu stiu ce vreau la un moment dat, dar imi este foarte clar ce nu vreau, de exemplu. Lucrurile pot fi foarte bine conturate si in felul acesta, indepartezi ceea ce nu corespunde, la fel ca un scluptor care ciopleste o statuie. Nu e ceva nou, vine din filozofia indiana. Indienii mereu au definit notiunile in felul acesta: neti, neti (nu-i aia, nu-i aia).