View Single Post
Old 16 Oct 2011, 09:24   #958
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

De ce lumea nu poate sa separe credinta prin simplul fapt ca tu crezi in ceva (eu cred in cascaval, pentru ca-mi place), de credinta in ceva supranatural? E chiar asa de greu? Nu e evidenta diferenta? Expansionam abuziv sensul unor cuvinte doar pentru a ne da 'telectuali si mari fiolozofi? Tocmai ieri am discutat cu cineva pe subiectul asta si a mai scos una, ca cica la un curs de filosofie i s-a spus ca nu pot exista credinciosi adevarati (which is kinda true din moment ce-i cam greu sa respecti 100% credinta), dar nici atei adevarati. Dupa parerea filosofilor lu' peste a fi ateu inseamna a-l nega pe Dumnezeu, care inseamna iubire, compasiune, bine si in cele din urma viata, deci e ca si cum negi viata. Un exemplu perfect de a abera "inteligent" (asta mi-a adus aminte de "dezbaterea" de la The Tree of Life de ieri).

LE: Am citit articolul lui Plesu: "La fel de greu de argumentat raţional". Omul e serios sau nu? Nu de alta, dar daca chiar e serios e trista situatia lui.

PS: "ATEÍSM s. n. Negare a existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități; concepție care se bazează pe această negare. – Din fr. athéisme."

Scrie cumva negarea oricarei credinte sau mai adauga ceva pe langa? Ceva minor cu siguranta...

Last edited by Liviu- : 16 Oct 2011 at 10:16.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif