View Single Post
Old 15 Oct 2011, 23:52   #956
Federico
Snob Elitist

Federico

Mercutio,

Da-mi voie sa te completez spunand ca discutiile acestea nu numai ca sunt inoperante, dar chiar au si un damf de kitsch obscen atunci cand depasesc o sfera dotata cu un minimum de intimitate. L. W. avea de o mie de ori dreptate cand zicea: "make sure that your religion is a matter between you and God only". Cu toate astea o sa continui.
Nu stiu de unde-ai tras concluzia referitoare la ateismul meu, dar banuiesc. Prejudecatile fac ravagii. Acum: tinand cont si de proaspata si perspicacea observatie a dlui Plesu vizavi de dificultatea recunoasterii unei (ne)credinte autentice, mi-e si mai greu sa-mi dau seama pe ce pozitie ma aflu dar dac-ar fi totusi sa ma pronunt cumva, as zice: un agnosticism cu inclinatii spre dreapta in general, dar bantuit tempestuos de fluctuatiile exercitate de polul opus parca pe zi ce trece mai abitir.
Quote:
trebuie sa vii cu ceva mai consistent pentru a te opune afrimatiei de mai sus.
Ok. La fel ca si mai nainte nu vorbesc din punctul meu de vedere, dar da, ateismul nu e o credinta. Ateismul e o pozitie psihologica golita de continut, pasiva si nedefinitorie pt cel care o "sustine". Daca ateul e credincios in faptul ca dzeu nu exista, atunci toti suntem niste credinciosi zelosi in inexistenta urmatoarelor specimene: zeus, thor, krishna, apollo, hades, flying spaghetti monster, pink invisible unicorn. Sesizezi ridicolul situatiei? Lipsa credintei in ceva nu e o credinta. Pt un ateu adevarat problema divinitatii e o problema lipsita de sens, care ii inspira doar indiferenta si plictiseala, pt ca unul din lucrurile pe care chiar le crede el e ca nu exista dovezi pt a crede intr-o entitate supra-naturala. Cei care se dau atei dar se razboiesc zi lumina cu religia si religiosii, sunt cei ce cred ca nu cred...
Quote:
tu crezi ca nu exista dumnezeu sau stii sigur ca nu exista?
Ti-am raspuns deja, dar sa-ti pun si eu una. Tu crezi ca the pink invisible unicorn nu exista sau stii ca nu exista? Sau: tu crezi ca patratele circulare nu exista sau stii sigur ca nu exista? Intelegi unde bat? Dumnezeu, sub orice forma s-a incercat de-a lungul timpului definirea lui ca concept fiolosofico-teologic, e din categorie asta. O entitate auto-contradictorie, instabila din punct de vedere logic. In sensul asta (strict), stiu ca nu exista. Agnosticismul meu se refera la acea posibila dimensiune a realitatii pe care au tot incercat sa o descrie religiile, deocamdata inca fara succes in privinta comprehensibilitatii logice.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif