Nu inteleg de ce te ataci atata. Nu traiesc in trecut deoarece am prins foarte putin din vremurile alea, cat despre Neagu, nu baga mana in foc, e posibil sa stiu mai multa istorie decat tine si sa fiu mult mai constient de ororile comunismului ( fenomenul Pitesti ) incat sa nu aplaud comunismul.
Cum spuneam, nu a fost un sistem perfect, dar Ceausescu nu a reprezentat sistemul, la noi fiind cea mai ''usoara'' forma de comunism ( vezi regimul Mao)
Sistemul comunist a fost instaurat de Pauker si continuat de Dej, acea perioada a fost una foarte neagra, pana sa vina Ceausescu, dusman declarat lui Dej. Ca exemplu, aproape toata fauna tarii a fost exterminata sub conducerea lui Dej
Intradevar, comunismul lui Ceasca dadea multe lucruri nemeritate, lumea cam taia frunza la caini, nu prea se muncea, dar uite ca erau bani, pentru ca tara avea industrie prietene, aur si petrol. Astea sunt resursele care garanteaza INDEPENDENTA unei natiuni, resurse pentru care si acum in acest moment, tari sunt invadate si cotropite sub pretextul democratiei !
Atunci si ca acum, existau uscaturi, numai ca oamenii care munceau si invatau, ajungeau ceva in viata. Acum in 2011, degeaba esti muncitor, cinstit, ai intentii bune, si vrei sa ajungi cineva. Nu primesti nimic, nici casa, nici bani, nici bursa nici apreciere. In schimb, uscaturile, se plimba in masini de lux luate din trafic de droguri si carne vie, sunt aplaudati la TV, sunt invitati la posturi de televiziune si cununati de iliescu si basescu.
Am lucrat la stat, si iti pot spune din interior, ce se intampla pe vremea lui Ceasca, se intampla si acuma, numai ca de 10000X mai rau, totul fiind scapat de sub control. Repet, nu aplaud comunismul, il aplaud pe Ceausescu
Cat despre Paunescu, ala macar scrie poezii, nu manele. Aici e marea greseala a romanului, in loc sa scuipe in mizerie, scuipa in orice.
|