SUNT UNELE SPOILERE MAI INCOLO
Mie mi-a placut Drive la nebunie.Nu numai pentru ca Refn e unul dintre regizorii mei preferati,dar aici(in capodopera sa) stilizeaza violenta intr-un fel foarte similar lui Tarantino(si dupa parerea mea o face chiar mai bine).De exemplu.In Reservoir Dogs,Michael Madsen leaga un politist de un scaun si il tortureaza in timp ce la radio se aude "Stuck In The Middle With You" o melodie romantica de dans.Ce scena seamana cu asta?Scena in care Soferul intra cu masina in Nino si apoi il omoara.Ce fel de muzica este in background?O piesa de Riz Ortolani,numita "Oh,My Love".
De asemenea,am fost surprins sa aflu ca Refn este dislexic si daltonist(dar poate vedea culori puternice,cum ar fi rozul strident din titlul filmului),deoarece pana acum si-a scris majoritatea scenariilor singur si Drive mi s-a parut sa fie si un deliciu vizual[anul asta la capitolul vizual stau sus Drive,Melancholia,Pina si Silent Souls(aici vorbim de frumusete estetica,nu neaparat de subiectul filmului)].
In the event that you find some certain sequences or ideas confusing,please bare in mind,that this is your fault,not ours.You will need to see the picture again and again,until you understand everything.Turn.
|