Thread: Drive
View Single Post
Old 09 Oct 2011, 16:20   #67
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by Liviu-:
Originally Posted by Mercutio:
A vrut sa ne transmita ca locul respectiv era un soi de Auschwitz.

Nu, nu a vrut asta, nu a vrut sa-ti transmita nimic din trairile personajelor din jur. Ele sunt de forma, sunt un peisaj in spate, un tablou, de cate ori sa o zic: NU E REALITATE. M-am saturat sa tot repet, de acum nici nu mai raspund pe tema asta.

Originally Posted by Mercutio:
In cinema exista ceea ce se numeste reaction shot. Atunci cind are loc ceva grav intr-un film se introduc scrute cadre cu reactia celor din jur. E foarte eficienta tehnica. Se cam abuza intr-o perioada pe la Hollywood de ea.

Nu vreau sa te jignesc, dar parca ai scos termenul dintr-un manual doar ca sa arati ca stii cinema. Ce relevanta are lucrul asta? De acum daca nu se foloseste tehnica respectiva nu mai e filmul bun? Esti obligat sa o folosesti? Uite aici li s-au aratat fetele tocmai invers, fara sa se vada o reactie pentru ca... citeste mai sus. La naiba, mi-a mai murit un neuron.

Am mai vorbit despre violenta ceva mai inainte. Dau un quote la ce am scris atunci:
Binenteles ca l-am luat dintr-o carte, nu inventam roata acum, cinemaul nu se poate intelege doar asa, intuitiv. Si e cat se poate de relevant termenul in scena discutata. Autorul, vrand-nevarnd, ne transmite ceva prin reactia celor din jur la un eveniment, act, fapt dintr-un film. E ceva grav, amuzant, iesit din comun, normal: cei din jur ar trebui sa reactioneze corespunzator. In cazul nostru el ne transmite, prin reactia fetelor (sau lipsa ei), ca ce se intampla, actul de o violenta iesita din comun, e cat se poate de normal. Ceea ce nu-l face doar pe sofer "sarit de pe fix", ci pe toti ceilalti din jur care asista indiferenti. Suntem dintr-o data in alta lume? De ce spui ca nu e realitate? Of course ca nu-i, dar de la bun inceput, cu voiceover-ul si discursul cu 5 minute, cu ceasul legat de volan, cu urmarirea, cu povestea cu fata si toate celelalte, autorul construieste un personaj, vrea sa ne convinga prin aceste elemente realiste de istoria lui. Dintr-o data in scena cu ciocanul ar trebui s-o dam pe poezie, dupa cum spui tu. Anyway, fiecare cu ideea lui...A fost ultima interventie pe topicul acesta. No hard feelings please!

Last edited by Mercutio : 09 Oct 2011 at 16:39.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif