Festivalili astea precum RO-IFF .Promovare varza si in consecinta sali aproape goale .Joi am vazut un film turcesc destul de simpatic ''De la 10 către 11'' la cinemateca sala Eforie si am trait o senzatie ciudata .Am fost singur la balcon si parca aveam propria mea sala de cinema .La un moment dat amortisem pe scaun si faceam exercitii de incalzire printre scaune in timp ce ma uitam la film .La sfirsitul filmului am realizat ca jos mai erau spectatori :3-4 aurolaci cu priviri sticloase.
Astazi am vazut alt film ''otoman'' 40 si asta ok dar de data asta cred ca erau 15 -20 de spectatori . Problema a fost la dvd (doar n-o fi cineva prost sa aduca copia pe pelicula ) care dadea rateuri .Dupa citeva manevre tehnice penibile am putut sa ma bucur si de film.
Ce rost are toata risipa de energie si de bani ca sa faci un festival in dorul lelii la care ti vin doar 40-500 de spectatori la 40 de filme ??? Eu zic ca daca-i dadeau unui nene 10.000 de fluturasi(cu invitatii moca) si nenea asta se ducea in doua zile pe la 10-15 licee si vreo 5-6 facultati ,salile erau neincapatoare.
|