Nu e nevoie sa citesc cronica daca a emis ideea asta, pur si simplu inseamna ca nu l-a inteles. Am vazut Mad Max 2, Le Samourai si A Fistfull of Dollars din cele enumerate de tine si exista o mare diferenta intre ele, simtul artistic. Spre deosebire de alea de mai sus Drive are si ceva poezie in el, e un action-fantasy, nu e un film in care trebuie sa gasesti logica. Din moment ce o persoana spune ca scenele din lift si cea cu ciocanul nu au sens eu deja ignor mesajul ala pentru ca filmul clar a trecut pe langa el... de fapt el pe langa film. Si nu e din cauza ca n-au dreptate, ci pentru ca nu despre asta e filmul, el nu a incercat in niciun moment sa fie un document stiintific, ci a vrut sa transforme filmele pe care le-ai mentionat tu in arta vizuala, iar cine nu vede lucrul asta atat de evident si cauta logica clar s-a uitat degeaba la film. Iar persoanele care au inteles lucrul asta, dar tot nu le-a placut, nu s-au potrivit ca simt estetic cu cel al regizorului (sau al meu).
PS: Va recomand Rubber si astept sa-mi spuneti ca filmul n-are logica.
Originally Posted by Mercutio:
Daca te apuci sa le urmaresti dupa Drive, e greu sa pui in ordine in mintea ta care e originalul si care e imitatia, prima impresie e mai puternica. Si in plus e mizanscena care ti se va parea prafuita, cu masini vechi si haine demodate.
|
Pari sa ai impresia ca nu prea am vazut filme vechi. Stai linistit, nu stau extraordinar de bine la capitolul asta, dar cu siguranta nici prost nu stau. Nu ma deranejeaza deloc modul in care se faceau filme atunci, doar ca putini stiau sa faca poezie, foarte putini. Acum parca se intampla ceva mai des.