Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 06 Oct 2011, 12:13   #723
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

nu ma indoiesc de priceperea ta la desen tehnic, data fiind formatia de inginer si pilot de incercare software,dar crede-ma, tiganii turnau vase de fonta inainte ca Siemensul sa inventeze toate electrocasnicele care azi ne fac viata mult mai usoara, recunosc!
daca tu ti-ai cumparat o tigaie-gratar de aluminiu de la tarabele din piata,de la tigani, asta nu inseamna ca ei au fabricat acea tigaie.poate doar o comercializau, originea ei fiind fara doar si poate, China.vasele despre care eu vorbeam in mesajul meu initial,sunt cele originale,din TUCI,manufactura tiganeasca 100% si care sunt cu siguranta din fonta.nu stiu daca ai avut vreodata ocazia sa cumperi aceste minunate opere de arta, direct de la spoitori....

asa, ca sa vezi cum arata tigaia mea,pe care cred ca o stii, uite:
IMG_5068.JPG
eu, intr-adevar, am cumparat-o din supermarket,dar ea se poate gasi de vanzare in orice magazin de profil. tiganii care toarna astfel de vase, au si ei sablonul si diferenta intre ele este bronzul cu care sunt vopsite pentru finisaj. dar, materialul din care sunt facute, e fonta. probabil, chinezii fabrica si din aluminiu, acelasi model...sau, putin diferit. pana la urma, acel grilaj poate fi drept sau concentric,depinde cum e facut sablonul,dar ideea e ca utilitatea ei este aceeasi,trebuie sa recunosti.
si daca tot am scormonit dupa tigaia gratar, am gasit si asta:
IMG_5072.JPG
e bonus pentru pofticiosi!

Last edited by rvn : 06 Oct 2011 at 14:02.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif