View Single Post
Old 28 Sep 2011, 00:14   #16
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Am reusit si eu sa vad filmul acuma si mi-a placut destul de mult, reusind sa-mi creeze un sentiment cautat de melancolie. Poate nu destul, daca stau sa ma gandesc cat de mult a insemnat pentru mine seria de carti, dar pe de-o parte filmele nu mi s-au parut deosebite (exceptand al treilea) si, pe de alta parte, ultima carte mi s-a parut prea impaciutoare.

E totusi o experienta buna, mult mai captivanta si mai tensionanta decat prima parte, care a fost aproape doar expozitiune, si exceptand cateva momente ce mi-au displacut pe final (rasul care suna ca un laugh-track la discursul lui Neville, scena cu ei batrani), chiar m-a satisfacut.

Apropo de actori, revazusem si eu toate filmele inainte de Order of the Phoenix, si m-a ajutat doar sa-mi reintaresc impresia de la prima vizionare, cum ca toti copiii erau dezamagitori in primele doua filme. E cu siguranta si vina lui Columbus, care nu a stiut ce sa faca cu ei, si doar odata cu aparitia lui Cuaron au reusit sa faca pasul inainte, pe care l-au sustinut in celelalte filme. Si varsta a jucat un rol, cu siguranta, dar tin prea bine minte cat de mult ma irita Radcliffe si stilul lui lemnos de a "interpreta" personajul.

Intr-un anume sens pare chiar aiurea, sa aduni tot ce-i mai bun in cinematografia britanica (aproape) doar ca sa joace roluri secundare si foarte secundare, cum a fost cazul lui Emma Thompson si Jim Broadbent. Toti cred ca au facut-o insa cu placere, pentru copii si nepoti, chiar de erau roluri mici - din ce am citit.