Intrebarea mea era daca ai fost atacata de caini. Si da, exista anumiti factori ce duc la agresivitatea cainilor: ca sunt din ce in ce mai multi si trebuie sa lupte pt supravietuire, ca isi marcheaza teritorii din ce in ce mai largi(din cauza numarului mereu crescand),etc. Nu sunt pentru exterminarea lor, dar care crezi tu ca ar fi solutia reala pentru disparitia lor de pe strazi? Sa nu confundam dragostea fata de animale cu intretinerea unor haite intregi de caini care pot fi inofensivi fata de cei ce ii hranesc si foarte agresivi fata de ceilalti (ei asta percep-ala imi da de mancare deci e bun, celalalt nu-mi da, deci e rau si ..atacam). Sa inteleg ca, daca in alte tari nu exista caini vagabonzi, inseamna ca cetatenii acelor tari sunt niste "cremenali in serie", niste oameni cruzi care au exterminat cainii? Nu. Stiu sa puna punct cand e deja prea mult. Ce se intampla cand anumite animale (iepuri, mistreti, vulpi, lupi, etc) se inmultesc peste masura amenintand populatia, culturile, animalele din gospodarii? Sunt alintate cu "cutu, cutu, ce dragalase sunt ele, mai!! Uite ce ochisori au!!" Nu. Se iau masuri pt diminuarea numarului lor. Cum? Prin vanare. Cu ce sunt ele mai putin animale decat cainii?
|