Thread: Submarine
View Single Post
Old 06 Sep 2011, 15:58   #1
Chambord
x

Chambord

Submarine

Submarine (2010)
r: Richard Ayoade

Cred ca ramane stabilit de acum ca macar o data pe an o sa avem o mostra de umor britanic de calitate cat sa ne tina satui pana la urmatoarea runda. Acum 2 ani a fost In the loop, anul trecut - Scott Pilgrim, anul asta ... Submarine (produs de Ben Stiller). Ar fi putut fi doar o comedie cu teenageri trying to get laid dar e mult mai mult. Oliver si Jordana cu paltoanele si frezele lor sixties plimbandu-si exuberanta si dilemele prin soundtrackul lui Alex Turner (Arctic Monkeys) printre peisaje industriale si plaje incetosate, in familiile lor tulburate (btw actorii Sally Hawkins si Noah Taylor - parintii lui Oliver in film seamana izbitor) de resemnare in fata esecului sau mortii (plus amenintarea unui rival ninja-psychic - Paddy Considine intr-o partitura savuroasa).

Au trecut cateva zile de cand l-am vazut si inca imi amintesc dintr-un foc:

O poza din "Ma Nuit chez Maud" pare cel mai tare poster de pus deasupra patului.
Un amic incurajand un Oliver daramat: “Treat ‘em mean, to keep them keen and on’t mix family and bush !"
Acelasi O straduindu-se sa o convinga pe iubita lui ca a plans
...

8 / 10 (bun)

"Writer-director Richard Ayoade has the knack. A fresh and inventive cinematic voice, he's taken a subject that's been beaten half to death and brought it miraculously to life in his smart and funny debut feature, Submarine."

(Kenneth Turan, Los Angeles Times)

Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif