View Single Post
Old 27 Aug 2011, 11:12   #1508
buticut
Guru

buticut

Te inseli, rvn nu vine de la razvan, ci de la raven si e de sex feminin. Nu degeaba e scorpia cinefiscalitatii. Legat de stiinta, nu a aparut dintr-odata, ci a evoluat pe parcursul a sute de ani. In Asia deja de prin secolele XV-XVI incepuse sa se puna bazele medicinei traditionale. Da, se vindeca cu stiinta inca de pe atunci, dar vorbim aici de o stiinta intr-o forma "prematura", fiindca omul inca nu avea cunostiintele necesare nici macar pentru a identifica diversele boli, ce sa mai zicem pentru a le trata. Ma indoiesc ca faceau doar asta, la urma urmei Crestinismul a luat amploare destul de tarziu, pana atunci paganismul si credinta in mai multi zei era la ordinea zilei.

Intr-adevar, miracolele exista. Cunosc destule cazuri in care medicii dadeau sanse 0 de viata si totusi persoanele respective au supravietuit. Avand credinta in Dumnezeu, simt ca uneori a avut si el ceva de-a face in asta. De multe ori cand lumea are necazuri, le spun ca ma voi ruga pentru ei. Rugaciunea nu te salveaza de la moarte, dar iti da speranta ca te vei salva tu singur/ca vei fi salvat, pentru ca atunci cand te rogi, o faci fiindca iei inca in calcul posibilitatea de a supravietui, fiindca nu ai renuntat inca la lupta. Pentru mine, rugaciunea e o mostra de speranta care ii imbarbateaza pe oameni. Eu de multe ori spun ca pana sa vina ajutorul de sus, trebuie sa te ajuti tu singur. Dumnezeu te ajuta, iti arata usa, dar nu-ti pune nimic in palma, nici nu te impinge spre ea.

Oricat de credincios ai fi, mi se pare nedrept sa discreditezi stiinta in totalitate. Eu de exemplu nu sunt de acord cu labelingul copiilor ca fiind "mentally disordered" fara sa li se faca teste amanuntite si tratarea lor cu medicatie psihiatrica, care poate avea efecte periculoase pe termen lung. Totusi, unde am fi noi fara stiinta? Oamenii continua sa moara datorita bolilor, dar ar muri infinit mai multi daca stiinta nu s-ar afla in stadiul in care se afla astazi.

Cred in Dumnezeu, dar cred si in stiinta. Oamenii mor cu stiinta langa ei, pentru ca in multe cazuri, nu isi permit tratamentele/operatiile respective sau pentru ca boala a fost depistata prea tarziu si nu se mai poate trata. In putin timp probabil ca vom avea vaccinuri chiar si pentru cancerul de toate tipurile. Nu inteleg de ce vezi stiinta ca fiind evil, doar pentru ca exista niste oameni evil care lucreaza in acest domeniu. Intr-adevar, daca vrei sa fii ingrijit cum trebuie, cam trebuie sa bagi niste bani in buzunare, desi din ce in ce mai multi tineri doctori chiar te refuza daca vrei sa le dai bani extra.

Concluzia este ca rugaciunea te ajuta, dar nu e singurul lucru care te ajuta. Bine, unii considera ca rugaciunea nu-i ajuta deloc - I'm fine with that, I'm not a preacher nor a judge. E decizia lor si o respect, sunt o persoana rezonabila; fiecare are dreptul de a crede in ce vrea sau de a nu crede in nimic. Dumnezeu in primul rand ne indeamna la toleranta, indiferent de religia celuilalt.

Pentru un bun credincios, te aprinzi cam repede. Invata sa respecti opinia fiecaruia, chiar daca difera de a ta si incearca sa renunti la agresivitate; cumpatarea pana la urma este si ea o virtute. Din pacate la impartirea anaforei lumea se calca in picioare mai ceva ca la concerte, dar hai sa nu fim ipocriti, nu toti preotii sunt usi de biserici si nicidecum alesi ai lui Dumnezeu, asa cum interpretezi tu. Preotii sunt oameni alesi de oameni, avand rol de intermediari intre crestini si Dumnezeu. Preotii il aleg pe Dumnezeu si nu invers, ca doar nu pune mana pe ei si le spune: "Tu trebuie sa fii preot! Si tu! Si celalalt!". Nu trebuie sa iei totul ad litteram, preotii sunt alesii lui Dumnezeu ca fiind cei care sa-i dea cuvantul mai departe, dar nu ii alege El in particular.

Quote:
As putea sa pariez ca am vazut cel putin 2 virgule in biblie

Originally Posted by liviu-:
Eu am o intrebare simpla, cum se face legatura intre aceste tipuri de personalitati si astrele? Ca doar nu se uita pe cer si scrie acolo ca cine e in zodia Y e o persoana desteapta. Cum s-a dedus aceasta legatura?

Habar n-am, nu sunt prea pasionata de astrologie, chit ca destule persoane care sunt, au reusit sa-mi nimereasca diverse trasaturi, doar stiind data mea de nastere, asa ca it does work . Cautand trasaturi specifice zodiei mele, aproape toate mi se potrivesc. Un google rapid mi-a relevat asta:

Strength Keywords:
- Analytical
- Observant
- Helpful
- Reliable
- Precise

Weakness Keywords:
- Skeptical
- Fussy
- Inflexible
- Cold
- Interfering

Traits

Modest and shy
Meticulous and reliable
Practical and diligent
Intelligent and analytical

On the dark side....

Fussy and a worrier
Overcritical and harsh
Perfectionist and conservative

Din listele astea as putea elimina doar fussy,worrier, harsh, cold si eventual adauga loyal & lazy . In rest, chiar toate mi se potrivesc.

Last edited by buticut : 27 Aug 2011 at 11:27.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif