View Single Post
Old 21 Aug 2011, 18:43   #27
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Mercutio:
Cineva spunea ca nu exista miza in filmul acesta. Exista si aici insa e aproape insesizabila. Similar acelei categorii de filme criminale denumite "who donne it?", as catergorisi Genunchiul lui Claire (precum si altele ale lui Rohmer, L'amour l'après-midi de exemplu) ca fiind un "he's going do it or not?". Daca in primul caz astepti sa afli cine e criminalul, in al doilea caz astepti sa afli care va fi decizia eroului. Va invige constiinta morala sau nu? Isi va incalca Jerome angajamentul sau nu? Isi va insela Bernard sotia sau nu?
dar, nu e important daca va insela sau nu! cred ca oricum deja putem vorbi de infidelitate,atata vremecat si Jerome si Bernard,si-au atins scopul!de fapt, cei doi au mers pana la final! nu trebuie neaparat sa ajungi in pat cu ispita. exista o mare diversitate de dorinte intr-o astfel de relatie,de exemplu,Bernard dorea doar o prezenta feminina cu care doar sa vorbeasca,sa-l asculte si sa inlocuiasca lipsa sotiei in cateva indeletniciri domestice comune( cumparaturile,sa zicem),iar Jerome,avea un micut fetis cu genunchiul si nu s-a lasat pana nu l-a atins!
nu cred ca ei doreau sa mearga mai departe.daca ar fi vrut, filmele lui rohmer ar fi fost despre niste simple relatii extraconjugale fara nici un chichirez.

LATER EDIT: e pacat sa postezi in afara concursului.daca tot ai fost curios sa vezi rohmerul,incearca si filmul englezesc. ceva ma face sa cred ca n-o sa-ti para rau daca vei pierde 2 ore din viata cu el.
in alta ordine de idei, ai facut un pas,ai ajuns la mijlocul lacului. mergi mai departe,pana ajungi pe malul celalalt,daca tot ai luat-o pe drumul asta!

Last edited by rvn : 21 Aug 2011 at 18:58.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif