Originally Posted by Mercutio:
Cineva spunea ca nu exista miza in filmul acesta. Exista si aici insa e aproape insesizabila. Similar acelei categorii de filme criminale denumite "who donne it?", as catergorisi Genunchiul lui Claire (precum si altele ale lui Rohmer, L'amour l'après-midi de exemplu) ca fiind un "he's going do it or not?". Daca in primul caz astepti sa afli cine e criminalul, in al doilea caz astepti sa afli care va fi decizia eroului. Va invige constiinta morala sau nu? Isi va incalca Jerome angajamentul sau nu? Isi va insela Bernard sotia sau nu?
|
dar, nu e important daca va insela sau nu! cred ca oricum deja putem vorbi de infidelitate,atata vremecat si Jerome si Bernard,si-au atins scopul!de fapt, cei doi au mers pana la final! nu trebuie neaparat sa ajungi in pat cu ispita. exista o mare diversitate de dorinte intr-o astfel de relatie,de exemplu,Bernard dorea doar o prezenta feminina cu care doar sa vorbeasca,sa-l asculte si sa inlocuiasca lipsa sotiei in cateva indeletniciri domestice comune( cumparaturile,sa zicem),iar Jerome,avea un micut fetis cu genunchiul si nu s-a lasat pana nu l-a atins!
nu cred ca ei doreau sa mearga mai departe.daca ar fi vrut, filmele lui rohmer ar fi fost despre niste simple relatii extraconjugale fara nici un chichirez.
LATER EDIT: e pacat sa postezi in afara concursului.daca tot ai fost curios sa vezi rohmerul,incearca si filmul englezesc. ceva ma face sa cred ca n-o sa-ti para rau daca vei pierde 2 ore din viata cu el.
in alta ordine de idei, ai facut un pas,ai ajuns la mijlocul lacului. mergi mai departe,pana ajungi pe malul celalalt,daca tot ai luat-o pe drumul asta!