"genunchiul lui claire"
pai,cred ca in filmul asta, arahnida de care vorbea omu ca se fofileaza in "conte d'hiver", aici are trei capete...asta...trei trupuri:doua de nympheta si al treilea, mai copt si mult mai periculos,avand "experienta' mult mai vasta in tesutul lipicios
asadar,e clar:avem 4 bucati de personaje rohmeriene autentice.imi place rohmer,recunosc,in primul rand tocmai din cauza tipologiei personajelor sale si a modului cum se "joaca" el,ca regizor, cu ele,ce-si imagineaza sa puna in scena pentru acestea:situatii comice,hilare,in care barbati(si femei),intelectuali, altminteri bine situati in clasa sociala burgheza,isi permit sa se fandoseasca in decoruri exclusiviste,ravnind la carnita "proaspata" ,flirtand cu toate mijloacele lingvistice sofisticate,pana la satisfacerea placerii, la randul ei "delicata",de care sufera si din cauza careia sunt deprimati.
si in cazul penultimului film din seria”six moral tales”,ca si in ultimul,care mi-a placut si mie mai mult,barbatul este pus neasteptat, fata in fata cu ispita,cu tentatia.supliciu placut pentru el,mai ales ca in cazul lui Jerome, eroul nostru din „genunchiul lui claire”,sunt trei la numar si diferite ca potential de cucerire:o mama batraioara dar inca periculos de atragatoare si fiicele ei adolescente,ciresele de pe tort.si cum lui Jerome ii place cel mai mult glazura,o adulmeca pofticios,dar retinut,pana nu mai poate sa reziste fara sa guste.de data asta ,cireasa a avut ceva aparte care sa atraga barbatul:genunchiul,o parte anatomica interesanta si destul de bizara pe post de fetis.
Last edited by rvn : 18 Aug 2011 at 20:29.
|