View Single Post
Old 16 Aug 2011, 19:54   #12
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by Windom:
Da, personajele din Faces sint oglinda lui Cassavetes, insa doar in masura in care ele reflecta, prin refuzul de a mai accepta normele sociale, propriul sau refuz de a urma o cariera de regizor "cuminte", dresat de sistem.
Eu nu am vazut cine stie ce refuz de a accepta normele sociale. Dimpotriva, Richard e *mandru* de abilitatile sale sociale, de exemplu in scena in care reuseste sa-i domine pe cei doi oameni de afaceri. Nu am vazut in filmul asta o alternativa viabila la Hollywood si, mai grav, in cadrul filmului nu am vazut o alternativa la societatea pe care spui tu ca ar critica-o. De exemplu imi place foarte mult "Zbor deasupra unui cuib de cuci" (cartea, nu si filmul) tocmai prin faptul ca e un protest real impotriva sistemului din acea perioada si propune niste alternative. Cassavetes STIE sa se foloseasca de sistem si la fel ca personajul sau e mandru de abilitatile sale sociale si de inteligenta sa. Nu are vreo procupare reala pentru oamenii din jur, iar daca respinge Hollywoodul asta e pentru ca vrea sa-si urmeze propriul sau stil artistic. Filmele sale nu pot inlocui Hollywoodul pentru ca resping publicul prin aroganta si lipsa de empatie pe care o emana.
  Reply With Quote sendpm.gif