View Single Post
Old 15 Aug 2011, 17:50   #1466
indiferrent
Guru

indiferrent

Cum as putea sa cred in cineva care imi spune sa fiu bun si sa combat raul daca el nu face asta? Se presupune ca Dumnezeu este binele suprem si "atotputernic". Eu consider ca binele combate raul daca poate face asta, iar daca nu o face , chiar daca are puerea sa o faca, pentru mine nu exista ca un bine suprem si atotputernic, asa cum incearca societatea sa mi-l implementeze in subconstient. Se presupune ca este creatorul nostru. Eu sunt un pacatos, dar daca as avea un copil si s-ar afla intr-o situatie dificila, l-as ajuta, nu l-as lasa sa se distruga pentru simplul fapt ca nu m-a asculat sau, mai rau, ca nu mi s-a inchinat.
Ne-a creat ca sa se distreze pe seama luptei dintre bine si rau sau sa ne apere? Cred ca se trezeste dimineata si se intreaba: ia sa vedem, pe cine a mai pacalit dracu azi? ce dezastre o mai fi provocat? Am mai spus-o, sunt convins ca exista ceva mai presus ca omul, dar toata mascarada asta a bibliciosilor, lipsita de orice rationament, nu face decat sa indeparteze tot mai multi oamenii care ar putea crede intr-o divinitate logica si posibila.
Consider ca biblia, in ciuda anumitor stupiditati, este o carte complexa si eficienta din care sunt foarte multe lucruri de invatat si ar putea ajuta la respectarea unor reguli de moralitate, care sa poata oferi o liniste interioara, dar, in acelasi timp, este si cel mai prost CV pe care il poate avea Dumnezeul care ne este prezentat de societatea in care traim.
Daca exista un Dumnezeu atotputernic inseamna ca e influenta lu' negriciosu' la putere si el se face ca doarme.
Noi sa fim sanatosi, pana suntem tineri si apoi, vorba aia, "ce-a da domnu'..."

Last edited by indiferrent : 15 Aug 2011 at 17:54.
indiferrent is offline   Reply With Quote sendpm.gif