Mda, şi iar vorbim în necunoştinţă de cauză. Întâi stai să ai copilul ăla şi apoi mai vedem.
(şi nu, nu o lua ca pe un atac. Nu mă refer la un copil cu dizabilităţi dar când vei vedea ce implică creşterea unui copil - sper eu, sănătos - atunci poate o să te gândeşti de două ori). Desigur, vei încerca să faci orice pentru el să fie bine şi să ducă o viaţă normală. Dar cum o să te simţi atunci când va fi batjocorit de alţi copii sau când nu o să îşi găsească un loc de muncă sau când o să realizeze că e diferit şi o să intre în depresii sau când (exemplu şi mai banal) o să se îndrăgostească dar fata sau băiatul respectiv o să îl evite, sau când, sau când, sau când. Chestia asta implică o traumă, zgubi şi nu e chiar aşa de uşor să treci peste ea. un părinte, atunci când e, simte altfel şi ar fi în stare să facă orice pentru copilul său. iar tot ce îl afectează pe acesta din afară, îl va face pe părinte să sufere îngrozitor. Nici nu îţi poţi imagina ce sentimente dau naştere într-un om atunci când are un copil. Şi poţi fi o persoană puternică, but deep inside... îţi spun eu că nu o să fi foarte bine şi lumea o să ţi se pară al naibii de nedreaptă.
Cât despre catastrofe, dacă erai o persoană care citeşte cât de cât ce se întâmplă în ziua de azi, ai fi putut foarte uşor să aduci contra-argumente la ce am scris mai sus.
(ceva de genul, aşa mai metaforic spus: "ne-am bătut joc de planetă şi acum a întors foaia". Desigur, există şi ipoteza că toate catastrofele astea naturale care au loc în ultima vreme s-ar fi produs oricum, cu sau fără influenţa negativă a omului asupra naturii. Dar tind să cred că e doar o teorie menită să ne ajute pe noi să ne simţţim mai bine... adică să nu ne simţim vinovaţi pentru găurile din stratul de ozon, topirea calotei glaciare, etc.)
Îmi pare rău să te dezamăgesc dar nu era aproape nimic logic din ce ai spus. Şi ca să îţi demonstrez că nu e aşa. Spuneai că dacă vine un cutremur şi îţi pică tavanul în cap, e din cauza unei erori umane. Sincer, asta se întâmplă în România. Restul lumii, ţările evoluate mai ales, stau destul de bine la capitolul clădiri. Uită-te la cutremurul din Japonia. Citeşte despre el. Şi chiar nu cred că în Japonia clădirile sunt făcute din chirpici.
Pur şi simplu, nu există eroare umană pentru că întotdeauna se va găsi ceva mai puternic decât noi... dacă e ceva ce vrea să ne f***, îţi garantez că o va face, indiferent ce tehnologie super evoluată vom avea în spate.
(but in the end we are free to dream in our own world, aşa că nu sunt în măsură şi nici nu vreau, de fapt să îţi judec gândirea.)
Last edited by dragonfly_drk : 14 Aug 2011 at 23:08.
|