Din mesajele pe care le-am pus s-ar putea intelege ca sunt credincios, dar nu sunt. Am fost crestin, in urma cu destul de multi ani, iar acum sunt agnostic. Nu am nimic impotriva celor care critica crestinismul, atat timp cat inteleg ceea ce critica. Si as estima ca vreo 5% inteleg. Una e sa discuti cu cineva care are macar o idee de baza despre crestinim si despre istorie si alta e sa-l iei pe Cheloo ca referinta in domeniu.
Generatia actuala e pe ansablu inculta si manipulata spre o societate de consum. Nu trebuie sa gandeasca sau sa cunoasca prea mult, ajunge sa devina corporatisti si sa traga in jug. Sau sa plece in Spania la capsuni, pentru cei mai saraci sau mai prosti. E un mod de viata cu avantajele si dezavantajele sale. Unul din dezavantajele majore e ca nu inteleg decat superficial lumea in care traiesc. Invata religie de la Cheloo. Invata psihologie si "gandire pozitiva" din reviste sau filme hollywoodiene cu happy end. Si nu realizeaza ca joaca barbut cu viata lor. Cat timp lucrurile o sa mearga asa cum au fost invatati, cat timp au norocul de a nu da peste ei vreo problema mai grava se descurca. Cand se lovesc insa de necunoscut, nu sunt echipati sa faca fata. Ideal nu e sa gandesti pozitiv sau negativ, ideal e sa gandesti rational, analitic, avand la dispozitie cat mai multe informatii.