View Single Post
Old 13 Aug 2011, 08:52   #1445
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Twinsen:
Originally Posted by zgubi:
dupa opinia mea doar cei slabi au nevoie sa creada in ceva pt ca nu sunt destul de puternici sa infrunte singuri viata.
Singura problema e ca toti suntem slabi. Afirmatia asta - "cred in mine", ma amuza intotdeuna. Adica ce crezi, mai exact? Crezi ca o sa poti sa opresti tavanul de cateva tone in cutremurul care poate veni peste un minut? Crezi ca o sa te poti apara de bacteriile si virusii care iti pot transforma viata intr-un chin permanent? Crezi ca n-o sa ai un copil handicapat? Daca e sanatos, crezi ca o sa-l pot impiedica sa moara de supradoza de droguri? Daca da, atunci admir cat de puternica esti. Cu siguranta iti poti permite sa-i judeci pe slabii aia de crestini.

"Hannah și Shannon

Hannah: Problema ta, domnule Shannon, nu este alcoolul.
Shannon: Care este problema mea, domnişoară Jelkes?
H: Cea mai veche dintre toate problemele – nevoia de a crede în ceva sau în cineva – aproape în orice – aproape în oricine...
S: Vocea ta pare lipsită de speranţă atunci când îmi vorbeşti despre lucrurile astea.
H: Nu, nu sunt disperată. De fapt, am descoperit ceva în care să cred.
S: Ceva cum ar fi...Dumnezeu?
H: Nu.
S: Dar ce?
H: Bariere între indivizi care se năruie, astfel încât aceştia să poată rezona unii cu alţii, chiar dacă asta s-ar întâmpla doar o singură noapte...
S: Aventuri de-o noapte, da?
H: O noapte...comunicarea dintre ei, aşezaţi pe o verandă...în afara cămăruţelor lor înguste, domnule Shannon.
S: Deci nu te referi la o relaţie fizică...
H: Nu.
S: Şi apoi?
H: Un pic de compasiune între cei doi, dorinţa de a se ajuta pentru a trece peste nopţi cum este aceasta."

twinsen,
sunt sigura ca recunosti pasajul acesta. este dintr-un film celebru si la un moment dat m-am regasit si eu in postura asta.
niciodata n-am inteles de ce trebuie sa asteptam ajutor din partea cuiva despre care doar ne imaginam ca exista.
expresiile astea:"Sa ne ajute Dumnezeu", "ce-o vrea Dumnezeu", "ajuta-ne, Doamne, fa cutare sau cutare lucru...",rugaciunile...chiar nu stiu daca au adus ceva, cuiva, vreodata, decat iluzia ca altcineva a facut posibila minunea de a trece peste greutati,peste bariere si momente de cumpana in viata.
mi se pare naiv.in noi, in oameni, consta puterea si credinta.daca noi suntem slabi, e clar ca nici altcineva, fie ea si divinitate, nu poate sa ne ajute.

Last edited by rvn : 13 Aug 2011 at 08:59.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif