Thread: Stephen King
View Single Post
Old 09 Aug 2011, 16:33   #23
adiman83
Novice

adiman83

Ecranizarea dupa IT mi-a placut foarte mult cand eram mic dar dupa ce am citit cartea mi-am dat seama cate lipsuri a avut filmul. Regizorul a sarit complet cateva portiuni destul de esentiale pentru firul actiunii si in dezvoltarea personajelor.

numai cateva dintre omisiuni:
- filmul nu vorbeste despre ce fel de creatura era in realitate Pennywise ... e greu de explicat aici adevarata lui natura
- Testoasa - un persoaj foarte important in prima victorie a copiilor asupra monstrului este omisa complet (cei care au citit romanul stiu despre ce vorbesc)
- viata adulta a unora dintre copii este gresita .. de exemplu copilul mic si bolnav de astm este aratat la maturitate ca inca locuind cu mama lui in casa parinteasca, in carte era insurat si foarte bogat - asta reiese dintr-un scurt pasaj in care e pomenit inhalatorul: ca adult avea un inhalator cu un maner scump de fildes si foarte bine lucrat
- in copilarie, Beverly (cred ca asa o chema) face sex cu toti baietii din grupul lor .. nu mai stiu exact contextul dar imi amintesc ca era foarte important pentru misiunea lor ca ei sa ramana prieteni buni si era o solutie buna pentru a asigura asta si ca nu se vor uita unul pe altul

Problema lui King este ca marea majoritate a ecranizarilor dupa cartile lui sunt filme de o calitate oarecum indoielnica pe care le-ai putea incadra cu putin efort in categoria B. Exceptie dupa parerea mea fac numai Shining - atat cel din anii '80 cu jack nicholson cat si miniseria de mai tarziu -, The Shawshank Redemtion, The Green Mile, poate si Dolores Clayborne. Nici Carrie nu a fost rau dar cea mai mare rusine a fost cred ecranizarea dupa Christine. buba e ca am citit cartea de vreo doua ori inainte de a vedea filmul si e mult mai plin de greseli decat IT.

Dar asta este numai parerea mea personala si nu trebuie sa fiti de acord cu mine

Last edited by adiman83 : 09 Aug 2011 at 16:37.
adiman83 is offline   Reply With Quote sendpm.gif