View Single Post
Old 02 Aug 2011, 12:35   #1428
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by brax:
Originally Posted by Liviu-:
Nicio inventie a omului nu a fost facuta cu scopul de a-l inlatura pe Dumnezeu, ci serveste intelegerii lumii, asa cum a fost ea creata de Dumnezeu, precum zice si Twinsen.
Acum te contrazici singur. Deci crezi in stiinta, dar nu crezi in Dumnezeu, desi stiinta a fost conceputa pentru a cunoaste lucrarea lui Dumnezeu?

Imi pare rau, dar nu vad unde e contradictia. Ai putea sa o numesti? Sa spun ca eu cred in stiinta e cam aiurea spus, suna ca si cum ar fi o credinta. Ca-mi place stiinta, ca intr-adevar cred ca raspunde unor dileme pe care doresc sa le cunosc nu pot nega, dar nu privesc stiinta ca pe o religie. Stiinta e practicata de catre oameni, iar oamenii pot gresi si o si fac. Eu selectez ce cred ca e sursa de incredere si ce nu, asta in domeniul teoriilor si admir ingeniozitatea unor oameni care inventeaza anumite lucruri, precum multe din descoperirile medicale realizate recent.

Nu stiu daca stiinta a fost conceputa special pentru asa ceva, n-am fost la nasterea ei. E folosita insa pentru cunoasterea lumii, lume pe care tu presupui ca ar fi creata de Dumnezeu. Poate cuvintele mele au creat o anumita confuzie in mesajul anterior, dar cred ca te-ai hazardat. Afirmatia mea "asa cum a fost creata de Dumnezeu" nu insemna ca eu cred in el sau cred ca asta e menirea stiintei, ci am abordat punctul tau de vedere al credintei in Dumnezeu. Cred ca lucrul asta putea fi dedus cu usurinta. Si am abordat punctul tau de vedere tocmai pentru a-ti arata ca stiinta isi poate gasi usor locul in peisajul unui credincios.

Originally Posted by brax:
Si cum adica nu il inlatura? Clonarea, genetica, darwinism si Big Bang, astea ce fac?

Astea sunt doar o parte a stiintei. Spre deosebire de credinta ta, stiinta nu e o credinta, ea nu-i interesata de cultul unei personalitati sau de cultul stiintei in sine, ci e interesata de aflarea modului in care functioneaza lumea, fie ca asta dovesteste existenta sau absenta lui Dumnezeu.

Iar toate lucrurile enumerate de tine nu inlatura deloc existenta unui posibil Dumnezeu, ci doar iti ataca propria ta imagine (iluzie?) despre ceea ce este el. Daca clonam nu mai exista Dumnezeu? Sa nu fac pe prostul si sa presupun ca vroiai sa spui ca ne asumam rolul lui Dumnezeu. Dar de unde stii tu ca Dumnezeu nu vrea ca noi sa clonam? Ai vorbit cu el? Atat timp cat Dumnezeu ne-a dat o anumita inteligenta si e atotstiutor cu siguranta stia ca vom ajunge sa si clonam. Daca era cu adevarat indignat de lucrul asta nu ne-ar fi dat inteligenta pentru a realiza descoperirea asta.

Cu genetica care-i problema? Ai idee cat de utila e? De cate boli pot scapa prin studiile genetice? Genetica probabil e stiinta care ne va ajuta cel mai mult sa ne intelegem pe noi si pe restul lumii vii. Problema cu genetica e aceeasi presupun ca si mai intainte, asa ca raspunsul va fi acelasi.

Teoria Big-Bang-ului nu scoate din ecuatie pe Dumnezeu, ci incearca sa explice modul in care a fost creata lumea. Daca n-a fost creata ca in Biblie inseamna ca el nu exista? Tu insuti ai zis ca nu crezi ad literam totul din Biblie. Poate Dumnezeu a realizat Big-Bang-ul de fapt si a creat astfel lumea. Cine stie? Idem si la teoria darwinista.

Ciudat, esti credincios, dar nu gandesti ca un credincios adevarat. Daca tu crezi cu adevarat in Dumnezeu ar trebui sa realizezi ca nimic din toate astea nu exclude existenta lui Dumnezeu, ci doar ca el a actionat altfel decat zice in Biblie.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif