View Single Post
Old 02 Aug 2011, 12:08   #1425
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by brax:
"Ce persecutie a oamenilor religiosi vezi tu acum?" (şi articolul se referă doar la creştini, deoarece oamenii religioşi sunt mulţi)

Genial mod de a-ti da cu stangul in dreptul. Normal ca se refera doar la crestini si nu la toti oamenii religiosi pentru ca acei crestini sunt persecutati de alti oameni religiosi, cu alte credinte. Nu vezi ca-s tari musulmane sau hinduse acolo? Exceptia o reprezinta statele comuniste, dar aici nu-i nimic nou. Practic acolo de fapt e persecutata mai toata lumea prin ingradirea libertatii. Si ceva ma face sa cred ca sunt persecutati in comunism pentru a se substitui liderii tarii cu zeitatile, nu pentru a nu exista o zeitate. Cultul personalitatii e mult mai efectiv astfel. As zice ca nu sunt persecutati crestinii pentru a se practica un ateism, ci pentru cultul personalitatii, alti zei pana la urma, desi persecutia unei religii de catre alta religie ca si mai sus.

Originally Posted by brax:
"Multi oameni de stiinta au fost, sunt si vor fi credinciosi."

Credinciosi? In Lucifer poate. Nu stiu de unde scoti statistica asta, dar oamenii de stiinta nu fac nimic altceva decat sa-L inlature pe Dumnezeu din peisaj si se chinuiesc sa gaseasca explicatii pentru orice lucru vazut sau nevazut.

Imi pare rau, dar esti total pe langa aici. Nu e nicio statistica, e bazata pe declaratiile unor mari oameni de stiinta de-a lungul timpurilor. Ca poate ce inteleg ei prin Dumnezeu nu e acelasi lucru cu ce consideri tu a fi Dumnezeu e altceva. Asa cum tu trimiteai pe altii sa se documenteze, e randul meu sa o fac cu tine.

De fapt stiinta nu il inlatura pe Dumnezeu. Nicio inventie a omului nu a fost facuta cu scopul de a-l inlatura pe Dumnezeu, ci serveste intelegerii lumii, asa cum a fost ea creata de Dumnezeu, precum zice si Twinsen.

Originally Posted by Twinsen:
Crestinii adevarati vor fi intodeauna o minoritate si vor fi intodeauna persecutati.

Cum sunt crestinii adevarati persecutati? Eu nu vad in Romania sau in alte tari democratice chestia asta. Din contra, pana si eu respect credinciosii adevarati, ateu fiind (care intr-adevar e pana la urma tot o credinta).

Last edited by Liviu- : 02 Aug 2011 at 12:13.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif