View Single Post
Old 02 Aug 2011, 11:20   #1422
brax
Senior

brax

"Ce persecutie a oamenilor religiosi vezi tu acum?" (şi articolul se referă doar la creştini, deoarece oamenii religioşi sunt mulţi)

"Ce te face sa crezi ca pe atunci societatea era superioara acesteia din prezent?"

Nu am spus ca ce era inainte era Nirvana. Din contra, din moment ce omul a cazut in pacat, armonia s-a stricat si raul si-a facut treptat aparitia in lume. Sunt de acord cu tine, raportul s-a pastrat, dar parca acum balanta inclina spre ateism si anti-crestinism. E dreptul meu sa cred ca viitorul e fatalist, nu din cauza stiintei, ci din cauza unui ansamblu de lucruri, printre care si stiinta, care il inlatura pe Dumnezeu din ecuatie si il deruteaza complet pe om.

Recunosc ca am fost nedrept cand am spus ca modul sau de viata si sistemul de coordonate in care se incadreaza este gresit. E oricum o afirmatie pur subiectiva, fiindca evident nu am autoritatea sa ofer un raspuns obiectiv.

"Multi oameni de stiinta au fost, sunt si vor fi credinciosi."

Credinciosi? In Lucifer poate. Nu stiu de unde scoti statistica asta, dar oamenii de stiinta nu fac nimic altceva decat sa-L inlature pe Dumnezeu din peisaj si se chinuiesc sa gaseasca explicatii pentru orice lucru vazut sau nevazut.
brax is offline   Reply With Quote sendpm.gif