View Single Post
Old 02 Aug 2011, 10:14   #1419
brax
Senior

brax

Dacă nu eşti mulţumit de ceea ce scriu, caută răspunsuri în altă parte. Vei ajunge la aceeaşi concluzie. Asta dacă ai răbdare şi interes şi nu te mulţumeşti cu răspunsuri superficiale.

De ce mor africanii de foame? Cine le răpeşte dreptul la viaţă? Omul. În niciun caz Dumnezeu. Nu pot să cred că vii cu o astfel de afirmaţie. Ai văzut vreodată The Great Dictator? S-ar putea să ai o revelaţie în timpul speech-ului lui Chaplin. Ce? Au creştinii puterea să-i salveze? Nu observi că facem parte dintr-o societate piramidală care încurajează egoismul, lăcomia şi materialismul? Un grup minoritar deţinemajoritatea banilor din lume, iar restul suntem din ce în ce mai mult îndobitociţi prin televizor, calculator, sistem educaţional şi mai recent codex alimentarius. Ne îndreptăm progresiv în jos pentru că lumea şi-a pierdut credinţa. Au uitat complet de Dumnezeu şi nu fac nimic altceva decât să se chinuie să găsească argumente pentru inexistenţa şi nepăsarea Lui.

Tu faci o confuzie extraordinară între creştin şi omul care pretinde a fi creştin. Nu religia a stat la baza Cruciadelor, ci interesele politice ale anumitor state care s-au folosit de imaginea creştinismului pentru a o denigra şi deforma. Aici se vede că eşti ignorant şi superficial şi că te păcăleşti. Dar să o luăm logic, fiindcă asta îţi place: Faptul că spui Tatăl Nostru şi te dai creştin, dar omori oameni "în numele Domnului" nu te face cu nimic mai bun decât satanistul anti-creştin. Ai citit Biblia? Unde scrie aşa ceva acolo? "Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”, "Precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea." Oamenii aceia nu au urmat învăţătura lui Hristos, ci au încălcat GRAV legea lui Dumnezeu. Ori a fost creştinism prost înţeles, ori cei implicaţi au urmat un plan prestabilit. E uşor să generalizezi şi să arunci vina pe TOŢI creştinii atunci când un exemplu negativ este scos în evidenţă. De acord, sunt destul de exemple, dar toate au avut acelaşi scop meschin din umbră.

Şi înainte să vii cu argumente gen Inchiziţie şi Cruciade, a căror cauze, origini şi scopuri clar nu le stăpâneşti, ar trebui să ştii că creştinii au fost şi sunt persecutaţi de foarte mult timp. Nero îi arunca în groapa cu lei, iar cei ce înţelegeau, mureau cu zâmbetul pe buze. Dacă i-ar fi ucis pe toţi, lumea asta s-ar fi autodisturs de mult. Nu vezi că spre asta ne îndreptăm? Dacă o iei logic, ai descoperi că din moment ce unii oameni vor ca tu să arăţi cu degetul spre creştinism şi să te revolţi împotriva creştinilor, e clar că eşti manipulat şi că denigararea imaginii creştinismului serveşte unui scop. De ce se face acest lucru? Sper că poţi deduce singur.

Dar de ce mă obosesc aiurea, e evident faptul că nu ai citit deloc Biblia şi nu ştii aproape nimic din învăţătura creştinismului. Dacă tu crezi că un creştin, care prin definiţie e iubitor de oameni, ar ucide în numele Domnului ai lacune mari în raţiunea ta infailibilă. Rămâi cu credinţele tale, dar îţi spun că sunt superficiale şi false. Ne putem contraria toată ziua, dar eu sunt împăcat cu credinţa mea, tind să cred totuşi că tu vei putea fi oricând convins de o nouă descoperire ştiinţifică.
brax is offline   Reply With Quote sendpm.gif