S-a cam încins aici discuţia din cauza mea. Sergiu, mi-am dat şi eu seama de lucrurile spuse de tine şi oricum nu ţineam în mod special să conving pe cineva. Nu trebuie să luminez pe nimeni, pur şi simplu îmi exprimam punctul de vedere, şi chiar mă aşteptam la unele reacţii de adversitate. E absolut normal. Măsura a fost întrecută în momentul în care mi-am dat seama că indiferent aş spune, unii useri nu doresc nimic altceva decât să mă contrazică indiferent de validitatea argumentelor pe care le-aş aduce.
Liviu, nu am nimic de ascuns şi nu ştiu ce argumente vrei de la mine. Nu fac altceva decât să judec informaţiile existente deja. Nu deţin nu ştiu ce secret care dovedeşte definitiv existenţa lui Dumnezeu. E credinţa mea şi am răspuns anumitor lucruri care m-au deranjat din afirmaţiile unui user. Nu mă preocupă foarte tare schimarea opiniei sale. Îi arătam doar că punctul ei de vedere, aparent singurul acceptabil, e greşit. Nu mă gândeam că nu se va deschide la alte informaţii decât cele existente în capul său.
În ceea ce priveşte ştiinţa şi "ororile comise de creştini": Ştiinţa înseamnă reducerea omului doar la facultatea raţională şi înlocuirea trăirii misterului Vieţii cu construcţia de sisteme descriptiv analitice verificabile experimental prin obsevaţie exterioară şi măsurare, a căror finalitate imediată este doar cea practică. Căci omul modern, pierzându-şi mai tot timpul cu demersul ştiinţific, uită de el insusi şi ratează astfel întâlnirea cu Adevărul şi trăirea Vieţii care depind de o experimentare “interioară” şi nu “exterioară”.
Războaiele nu s-au purtat în numele credinţei, ci în numele ordinelor masonice apusene şi ale feudalilor apuseni, cu scopul de a coloniza Orientul Apropiat. Creştinii ortodocşi au fost victimele cruciadelor, nu autorii lor. Toate ororile provocate de creştini au fost comise prin sfidarea şi încălcarea legii lui Dumnezeu. Acela nu a fost creştinism, ci anticreştinism. Pe când Stalin, Hitler şi alţii, care avându-l ca mentor pe Darwin, au ucis zeci de milioane de oameni, au comis aceste atrocităţi nu în ciuda ateismului, ci aplicându-i cu înverşunare principiile. Nu creştinii i-au omorât pe amerindieni, ci interesele imperiilor dublate de ocultele scopuri ale unor oameni din umbră care atunci erau în stadiu de pionierat, iar acum conduc lumea.
|