View Single Post
Old 01 Aug 2011, 14:23   #1404
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Originally Posted by brax:
E clar ca nu ai citit Biblia si ca habar nu ai de crestinismul adevarat. Faptul ca spui "crede si nu cerceta" iti dovedeste ignoranta si incultura. Asa ceva nu exista nicaieri in Biblie si in crestinism. Or fi existand secte sau grupuri de interese care propovaduiesc citate inexistente pentru a manipula oamenii ca tine, dar daca ai pune mana si ai citi ai descoperi adevarul. Citatul din Biblie e "cauta si vei gasi", ceea ce e evident diferit de "crede si nu cerceta".

cred ca faptul ca nu am citit Biblia nu ma face o persoana ignoranta sau fara cultura. Nu consider ca aceasta carte e atat de importanta incat sa ma defineasca pe mine sau nu stiu, sa imi puna in frunte vreo stampila... Si sincer, am incercat sa o citesc... am citit-o pe bucati, atat cat m-a interesat si ce mi s-a parut util in ea... Dar nu, nu cred in ea... e doar pura fictiune, sorry.

Quote:
Te arunci adanc in presupuneri legate de mine si mentalitatea mea cu toate ca nu stii absolut nimic despre mine in afara de cateva lucruri citite aici. Te asigur ca nu am cercetat documentare tip Zeitgeist si nici fenomene ozn pentru a-L gasi pe Dumnezeu. Nu am citit doar Biblia, iar la biserica nu am fost de ani de zile. Nu am de ce sa ma explic tie si sa-ti expun aici cartile citite si lucrurile observate de-a lungul anilor. Oricum am facut-o pe cont propriu si nu am crezut orbeste in nimic, nici macar in crestinism. Daca te ajuta, am fost ateu mai bine de 2 ani. M-am schimbat fiindca simteam ca ceva nu e in regula si am depus timp si efort pentru a-mi raspunde la intrebari.

exact aceeasi chestie ai facut-o si tu cu mine mai sus. M-ai catalogat drept inculta pentru ca nu am citit Biblia. Noh, c'mno man, ce facem aici, ne atacam sau discutam? Eu chiar nu vreau si nu am niciun drept pana la urma sa te judec pe tine sau sa incerc sa iti fac un tablou al personalitatii. Spun ce vad si ce observ exact cum si tu faci acelasi lucru despre mine. In fond, we have that rigt, no? si eu cred ca am fost mai mult decat tine atee... si tot asa mi-am dat seama ca nu e bine. dar nu pentru ca m-a traznit intr-o dimineata ideea asta ci pentru ca intradevar s-au intamplat niste chestii care m-au facut sa simt... pentru ca tu spuneai ca e si ratiune in credinta... credinta e credinta... nu e nimic rational in ea. pana si definitia: A CREDE... nu implica nimic rational. pur si simplu, crezi sau nu.

Quote:
In ceea ce priveste calea rationala. Pune mana si cerceteaza istoria religiilor, citeste despre masonerie si organizatii secrete si vei vedea cine si ce conduce lumea din umbra. Sigur, suna conspirationist si paranoic, dar e chiar eticheta pusa pe astfel de lucruri pentru a-i convinge pe oameni sa le priveasca cu dezinteres si frivolitate. Toate se leaga in aceasta lume, nimic nu e intamplator.

istoria religiilor? you make me laugh... la care istorie te referi? la crime, la cruciade, la manipulare, la orori facute de crestini? yep, that was deep.

ah, uite... ce poti sa imi spui despre chestia asta:

http://www.lovendal.net/wp52/biblia-...-2-000-de-ani/

P.s.: te rog, ai rabdare sa citesti si comentariile... sunt foarte interesante.

Last edited by dragonfly_drk : 01 Aug 2011 at 14:27.
dragonfly_drk is offline   Reply With Quote sendpm.gif