View Single Post
Old 01 Aug 2011, 11:38   #1396
brax
Senior

brax

Originally Posted by dragonfly_drk:
una e sa crezi in Dumnezeu pentru ca Il simti si alta e sa crezi in El pentru ca asa ne-a invatat mama si tata ca e bine. Sincer, eu pot sa spun ca exista ceva... asa simt eu... dar nu la nivel de legende, cum spunea rvn... ci mai mult o forta si atat. restul e doar apa de ploaie si implutura.

E parerea ta si ti-o asumi. Nu o sa incerc sa te conving de nimic. Nu e treaba mea. Daca tu simti asta, bine. Dar omul e si ratiune, nu doar instinct si intuitie. Eu nu am spus nicaieri ca cred pentru ca asa am fost crescut, dar daca asta interpretezi tu... asta e. Esti foarte patrunzatoare.

Originally Posted by dragonfly_drk:
zicala aceea e fix cea pe care crestinismul o propovaduieste. ma mir ca nu ai auzit de ea, avand in vedere mentalitatea pe care o ai.
Sincer, daca spui ca nu esti ceea ce esti, explica-mi si mie ce ai cercetat si ce ai aflat... si mai ales, cum ai cercetat? citind Biblia? sau cum? mergand la Biserica si ascultand de popa? manipulare nu inseamna cercetare... cercetezi in momentul in care iti raspunzi singur la niste intrebari iar raspunsul e cat se poate de logic. eu pot demonstra ca exista ceva dar nu pot demonstra ca acel ceva e Dumnezeu... poate fi si un extraterestru, sincer... si sunt curioasa tu pana aunde ai ajuns cu cercetarea.

Dumnezeu pe cale rationala? unde? cum? explica...

E clar ca nu ai citit Biblia si ca habar nu ai de crestinismul adevarat. Faptul ca spui "crede si nu cerceta" iti dovedeste ignoranta si incultura. Asa ceva nu exista nicaieri in Biblie si in crestinism. Or fi existand secte sau grupuri de interese care propovaduiesc citate inexistente pentru a manipula oamenii ca tine, dar daca ai pune mana si ai citi ai descoperi adevarul. Citatul din Biblie e "cauta si vei gasi", ceea ce e evident diferit de "crede si nu cerceta".

Te arunci adanc in presupuneri legate de mine si mentalitatea mea cu toate ca nu stii absolut nimic despre mine in afara de cateva lucruri citite aici. Te asigur ca nu am cercetat documentare tip Zeitgeist si nici fenomene ozn pentru a-L gasi pe Dumnezeu. Nu am citit doar Biblia, iar la biserica nu am fost de ani de zile. Nu am de ce sa ma explic tie si sa-ti expun aici cartile citite si lucrurile observate de-a lungul anilor. Oricum am facut-o pe cont propriu si nu am crezut orbeste in nimic, nici macar in crestinism. Daca te ajuta, am fost ateu mai bine de 2 ani. M-am schimbat fiindca simteam ca ceva nu e in regula si am depus timp si efort pentru a-mi raspunde la intrebari.

Spuneai ca raspunsurile trebuie sa fie cat se poate de logice, dar nu e chiar asa deoarece Dumnezeu nu a creat lumea numai din ratiune ci si din iubire, iar in iubire, daca ai iubit vreodata, logica e deseori lasata la o parte. E treaba ta ce faci cu ratiunea, logica si iubirea, esti creata cu doua emisfere cerebrale, nu una. Nu spun sa crezi orbeste, dar daca nu stii ce cauti, e greu sa gasesti. Totul tine de efort si interes depus, daca chiar vrei cu adevarat sa aflii raspunsuri, citeste, documenteaza-te.

In ceea ce priveste calea rationala. Pune mana si cerceteaza istoria religiilor, citeste despre masonerie si organizatii secrete si vei vedea cine si ce conduce lumea din umbra. Sigur, suna conspirationist si paranoic, dar e chiar eticheta pusa pe astfel de lucruri pentru a-i convinge pe oameni sa le priveasca cu dezinteres si frivolitate. Toate se leaga in aceasta lume, nimic nu e intamplator.
brax is offline   Reply With Quote sendpm.gif