Originally Posted by White1:
Cat despre Barry Lyndon,acesta e filmul meu preferat din cele regizate de Kubrick.Pur si simplu nu am ce sa ii reprosez(poate doar alegerea lui Ryan O'Neal in rolul principal,alegere fortata de imprejurari si de Warner Bros,).De la peisajele superbe,coloana sonora excelenta(care e mult mai putin agresiva decat in alte filme ale lui Kubrick,muzica se aude mereu,dar linistit si domol,asa cum se scurge si actiunea filmului) si pana la modul in care sunt stilizate literele in mesajele dintre capitole,totul emana bun gust si profesionalism.Acest film chiar mi-a dat senzatia ca Stanley Kubrick e un mic robotel,si nu o fiinta umana.
|
n-am vazut toate filmele lui Kubrick,dar Barry Lyndon mi-a placut si mie mai mult decat Portocala Mecanica sau Shining, de exemplu.vezi ce importanta au costumele si decorurile intr-un film cu tenta istorica?reconstituirea pana la cele mai mici detalii a epocii in care a trait Barry,plus interpretarea fara cusur(dupa mine) a lui Ryan O' Neal(ce putea fi mai potrivit decat alegerea unui irlandez in rolul acesta?) si da..stilul acordurilor muzicale care se potrivesc temporal cu actiunea,totul este o imbinare aproape perfecta pentru cei care prefera astfel de filme:biografii ale vietii unor oameni,dar nu numai o simpla insiruire de evenimente,expuse cinematografic fara a "inflori" povestea folosindu-se de diverse "artificii".
chiar daca unii ar putea reprosa filmului o oarecare lentoare,greu de digerat pentru cine nu este pregatit sa auda si sa vada povestea unui oarecare Barry Lyndon,care nici macar erou national nu e,evenimentele istorice in care este el implicat si tumultuoasa lui aventura printre acestea(potrivita cu destrabalarea si desfraul epocii respective) fac din filmul lui Kubrick un deliciu.