Thread: "The Wrestler"
View Single Post
Old 11 Jul 2011, 15:55   #99
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by sergiuseling:
Originally Posted by Liviu-:
Eu as fi curios care sunt alea "atatea nominalizari" daca scoatem din peisaj The Wrestler.

În principiu era cunoscut pentru Year of the dragon și Nine 1/2 weeks, ultimul fiind cel care l-a făcut star internațional.

Cuvantul "star" nu-mi suna prea bine. Nu stiu exact in ce sens ai vrut sa-l folosesti. Star pentru ca ar fi jucat foarte bine rolurile respective? Observ ca nu i s-a recunoscut vreun asemenea merit prin nominalizari (desi n-ar fi prima data cand se intampla asta; precizez si pentru pasajul pe care l-ai citat). Filmele chiar au multiple nominalizari la zmeura, nu ca asta ar insemna ceva, si Pacino parca are una, iar Rourke nu a fost nominalizat oricum. Star e mai degraba un termen de popularitate, nu de calitate. Nu zic ca n-ar fi jucat bine in filmele astea, din pacate nu l-am vazut.

@varu - Uite Angel Heart am vazut, dar a trecut mult timp si nu-mi mai aduc aminte mai nimic din el. Poate ar trebui o revizionare. Dar totusi, rolul lui Rourke de acolo e la fel de bun cu De Niro in The Deer Hunter, Raging Bull, Taxi Driver? Pentru ca De Niro e considerat exceptional pentru rolurile alea (si altele desigur), nu pentru cel din Angel Heart. Mi se pare cumva injust cand zici "de Niro pe vremea cand facea roluri memorabile". El e capabil sa faca asta si acum, nu a devenit un actor mai slab, rolurile pe care si le alege fac diferenta. La fel puteau face diferenta si pe atunci. Ca doar nici atunci nu scotea roluri "de Oscar" pe banda rulanta.

Last edited by Liviu- : 11 Jul 2011 at 15:57.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif