Acum nu sunt sigur la care departajare te referi. Eu vorbeam dedepartajare in urmatoarea situatie: sunt mai multi cu acelasi puntaj care ocupa locurile 31, 32, 33, 34, 35, dar nu mai pot intra decat 2. Se mai voteaza inca o zi doar regizorii cu aceste puntaje pentru a hotari care ramane. Daca inca ramane o egalitate se trage la sorti.
Cand vorbeam de realizarea tabloului, mai recent, vorbeam de tragere la sorti doar intre cei 32 de regizori pentru a stabili cine cu cine va concura.
Deci logica voturilor e de alegere a celor 32 de regizori. Acum am zis ca daca tot ii votam sa fac si tabloul pe baza lor.
Intr-adevar, voturile filmelor sunt inutile daca regizorii nu se califica, dar am avertizat asupra lucrului asta si cred ca toti care au votat il stiu. De ce zic asta? Pentru ca majortitatea s-au concentrat asupra regizorilor. Cred ca filmele cu cele mai multe voturi ajung abia pe la +4, pe cand regizorii deja ajung pe la +10.
Nu sunt inutile voturile pentru filme in cazul in care regizorul se califica, iar numarul de filme propuse e mai mare de 5. Regizorul va participa cu maxim 5 filme, deci noi trebuie sa alegem care vor fi alea inainte sa inceapa turneul. Aceeasi chestie cu departajarea se va practica si la filme, dar putin mai tarziu in procesul de votare.
|