Originally Posted by Liviu-:
N-am votat pentru toate pentru ca as vrea sa vad Diary of a Country Priest (just because it's one of Tarkovsky's favorites
|
Si eu la fel, filmul ocupa chiar locul 1 in topul sau. Ar mai fi si Mouchette (1967), care iarasi este printre favoritele sale, iar pe langa aceste doua filme
+1 si pentru
Au hasard Balthazar (1966),
Un condamne a mort s'est échappé ou Le vent souffle ou il veut si
Pickpocket (1959) care sunt must-uri ale sale. (In mod normal ultimele trei filme ar trebui sa primeasca -1, dar poate sunt multi care nu le-au vazut; eu cel putin n-am vazut niciunul din filmele sale.)
La fel am procedat si in cazul lui Rob Reiner. Chiar daca filmele sale sunt foarte (destul de) cunoscute, am lasat +1 pentru ca e posibil sa mai fie destui useri care sa nu le fii vazut.
Iar in cazul lui Woody Allen, as vrea foarte tare sa vad
Bananas si
The Purple Rose of Cairo, si cred ca mi-ar lua ceva timp sa le vad daca nu o sa le prind in concurs

.
Pe scurt atunci:
+1 pentru:
Diary of a Country Priest (1951)
Mouchette (1967)
Au hasard Balthazar (1966)
Un condamne a mort s'est echappe ou Le vent souffle ou il veut (1956)
Pickpocket (1959)
Ultimele trei fiind must-uri ale sale putem sa le lasam deoparte, desi poate sunt multi care nu le-au vazut. Eu cel putin n-am vazut niciun film al sau...
Iar pentru ca eu nu am propus nimic:
Louis Malle, si as alege:
Le feu follet (1963)
My Dinner with Andre (1981)
Lacombe Lucien (1974)
Atlantic City (1980)
Ascenseur pour l'echafaud (1958)
Asta deocamdata. O sa ma uit mai in detaliu si la restul propunerilor mai pe seara sau maine eventual, cand am mai mult timp.