Ok, incerc si eu sa votez cu cate stiu si cat pot... Desigur, justificat.
Dintre regizori, un plus le-as da asa:
Ingmar Bergman (+1)
Eliseo Subiela (+1)
Woody Allen (+1)
Darren Aronofsky (+1)
Fritz Lang (+1)
Pier Paolo Pasolini (+1)
Michael Haneke (+1)
Si acum sa ma justific. Ingmar Bergman si Woody Allen, chiar daca sunt destul de cunoscuti, consider ca trebuie sa faca parte din competitie prin simplul fapt ca sunt foarte buni si nu trebuie sa lipseasca din cultura cinematografica a nimanui. De la Eliseo Subiela, am vazut doar
El lado oscuro del corazón caruia ii si dau un plus. Iar daca si restul filmelor sunt atat de bune precum "El lado...", atunci chiar merita. Cat despre Darren Aronofsky, am vazut toate filmele din lista in afara de
The Wrestler care sunt sigura ca isi merita locul in competitie tocmai din prisma faptului ca filmele sale sunt mai altfel si iti pun putin mintea la contributie.
Asa ca, le dau un plus si filmelor:
El lado oscuro del corazón (+1)
The Wrestler (+1)
Cat despre minusuri, prin simplul fapt ca atat filmele cat si regizorii sunt prea cunoscuti:
Danny Boyle (-1)
Richard Linklater (-1)
Black Swan (-1)
Am incercat sa votez in functie de diversitate. Sa aleg regizori care adopta stiluri diferite, ca sa fie totul mai interesant.
Big later edit
Daca se mai pot face nominalizari, poate ii includeti si pe urmatorii in lista.
Roberto Rossellini
Era Notte a Roma (1960)
Rome, Open City (1945)
Pais�* (1946)
La Paura (1954)
The Taking of Power by Louis XIV (1966)
Nikita Mikhalkov
At Home Among Strangers (1974)
A Slave of Love (1976)
An Unfinished Piece for a Player Piano (1977)
Anna: 6 - 18 (1993)
12 (2007)
desigur, daca sunt prea cunoscuti sau prea grei, pot fi exclusi fara nicio problema. Iar daca vor fi acceptati, am pus doar cateva filme care mi s-au parut mie mai interesante, insa lista poate fi modificata.
multumesc frumos