Originally Posted by Liviu-:
Ce inseamna creier folosit 100%? In mod normal omul foloseste tot creierul, doar ca nu in acelasi timp. Nici nu cred ca ar fi posibil sa poti folosi tot pentru ca unele chestii tin de situatii diferite. Mitul ala cum ca omul nu-si foloseste decat <insert small percentage> din capacitatea creierul la asta se refera, nu ca am avea locuri din creier pe care nu le folosim. Daca ar fi ceva care sa te faca mai destept ar trebui sa fie capacitatea de a crea si de a utiliza mai usor sinapse (limitata si asta, creierul are nevoie de mici pauze pentru secretia de neurotransmitatori), deci crearea de cai si utilizarea mai buna a lor pentru accesarea mai rapida a unor informatii si a combinarii lor cu altele. Nu stiu la ce te referi prin stare "perfecta" de funtionare. Dupa mine perfecta ar fi starea maxima de functionare care nu atrage cu sine si degradarea. Oricum creierul are capacitatea de a se autoapara de excesul de informatii prin selectarea unui cantitati mult mai mici de informatii decat totalul informatiilor primite de receptori. Un exemplu clasic e cel in care cineva iti striga numele intr-un loc unde esti bombardat de multe alte informatii. Sunt sanse foarte mari sa-ti auzi numele deoarece creierul considera informatia respectiva importanta.
|
La ce facultate esti?psihologie?