Revenind on-topic (ceea ce e o minciuna nerusinata pentru ca nu am fost niciodata acolo). Nu, nu cred in Dumnezeul iudeo-crestin. Cred in Danonino. De ce? Pentru ca ma fascineaza capacitatea lui de a se eschiva de la subiect, in timp ce ma atrage pe mine intr-o discutie inutila. Ma inclin in fata lui pentru ca prin asta si-a dovedit superioritatea intelectuala(asta nu e ironie).
Dar tot nu cred ca are dreptate. Asa ca voi face eu ce el nu a facut si voi ataca direct subiectul, fara ajutorul domnului Descartes.
Asadar...sindromul Mowgli demonstreaza clar ca, lipsit fiind de ratiune omul se comporta exact ca ceea ce nu (mai) este: un animal. Desi capacitatile intelectului exista, transmise fiind ca zestre genetica, atat timp cat acestea nu sunt dezvoltate, individul ramane doar la stadiul de "om potential". In schimb dorinta de domina exista, si sunt sigur ca si orgoliul-astea cel putin le poate invata de la animale. Nu imi mai pot permite sa citez un alt mare ganditor pentru ca nu am voie sa ma ascund in spatele persoanelor mai inteligente decat mine (pentru ca, desigur, nici nu exista asa ceva) asa ca nu o sa includ si citatul "Omul nu se naste, ci devine" in acest post