Originally Posted by Federico:
Mercutio: Oh, ii contrazic daca e nevoie, stai linistit;  sunt imun la argumente de tip ad populum sau ad verecundiam. Desi eu nu criticam montajul in general la H.ci doar o anumita scena dintr-un anumit film, in lupta cu cartoaiele “scribilor care vor sa se afirme” (cum i-a numit Adorno) eu am de partea mea realitatea. Uitat-te la meciul de tenis: are o semnificatie ascunsa faptul ca individul loveste de la fileu si peste o secunda returneza dintr-un punct aflat la 15 metri in spate? Sau cand vedem mingea plecand pe jos (la firul fileului) si cand se schimba punctul de vedere tipul de la primire face smatch?Nu neg ca e posibil sa imi scape mie ceva dar pana ma iluminez o sa numesc ce se intampla acolo neglijenta grosolana si o insulta la adresa spectatorului. Si nu e vorba doar de un goof, cum zicea White1, sunt elemente centrale ale compozitiei.
|
doar n-ai fi vrut sa se redea meciul de tenis in timp real ca la o transmisie de la wimbledon. prin montaj se condenseaza actiunea. asta-i tot in cazul asta. ceea ce faci tu se mai numeste si a examina un elefant cu lupa.

trebuie sa-ti mai gasesti si alte instrumente de analiza.