Originally Posted by Liviu-:
Pai noi nu vorbim despre ceva strict economic si nu vorbim despre concurenta. Eu vorbeam despre vina presei in relatia presa de consum - cititor. Nu poti exclude vina presei asa cum nu poti exclude vina consumatorului. Recitind mesajele mi se pare ca vorbim desprea aceeasi tema in mare, dar analizand puncte diferite. Eu vorbesc despre vina presei si a publicului si tu vorbesti despre cum se vinde ceva, de parca vanzarea unui lucru ar exlude cumva vina.
|
Gresit, presa nu are nici o vina, la fel si televizorul sau internetul. Educatia nu o face presa sau televizorul, sa crezi ca lucrurile ar trebui sa stea invers inseamna ca nu ai trecut peste colindele cu Mos Craciun. E o aberatie sa atribui rolul de educator(nu in sensul slujbei de la gradinita)
televizorului sau ziarelor.
Presa e o afacere, mereu a fost, singurele scopuri ale sale au fost profitul si influenta. Aia cu cainele de paza al democratiei e o poveste de adormit copii.
Vina este exclusiv a noastra, a oameniilor din aceasta tara. Nu uita ca patronii, editorii si ziaristii tot aici s-au nascut, tot aici au crescut. Nu au venit din Congo sau Ciad.
Lucrurile, probabil, se vor schimba, insa, nu in bine.
Furia si indignarea trebuie indreptata catre parinti, catre sistemul educational si catre noi.