View Single Post
Old 12 Jun 2011, 13:24   #1621
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

eu nu urasc ungurii... sa fie foarte clara chestia asta. ce ma enerveaza cel mai mult este istoria pe care o invata ei la scoala. si crede-ma... am fost pusa in situatia penibila de a fi la o masa cu oameni de etnie maghiara care imi spuneau ca ei au fost primii in Transilvania si ca noi am venit dupa ei si tot felul de aberatii de genul... iti dai seama cum clocoteam? si chestiile astea le spune orice ungur de rand. ungurii din transilvania sunt urati de cei din ungaria... la fel cum si ei isi urasc semenii de peste hotare... si totusi, au o mentalitate care pe mine, sincer ma depaseste... iti dai sama cum ma simt eu, romanca in tara mea, sa intru intr-o casa in care sa mi se spuna ca eu nu am ce cauta in tara mea pentru ca nu am fost eu prima aici? pai, scuza-ma... asa ceva nu pot accepta. si stii care e culmea? am incercat sa ii explic unui tip cum sta faza cu istoria... cu dovezi palpabile. degeaba, nu a inteles si pace. fenomenul asta e foarte puternic... copiilor maghiari le e spalat creierul in scoala generala si li se baga tot felul de aberatii in cap... oare de ce? ca sa ii intoarca impotriva noastra si pe noi impotriva lor. cred ca cea mai mare greseala pe care au facut-o romanii a fost sa dea voie sa se intemeieze scoli maghiare... daca alea nu ar fi fost, altfel ar fi stat lucrurile si alta era mentalitatea.