View Single Post
Old 06 Jun 2011, 00:37   #760
miercuri
Guru

miercuri

Originally Posted by White1:
"De ce realizarile unei femei nu pot fi judecate de sine statator, fara a fi comparate cu realizarile unui barbat? "
1.Pai noi despre ce dumnezeu vorbeam? Nu despre scriitori vs scriitoare? Cum sa iti zic ceva referitor la asta daca ma raportez doar la realizarile unei femei? Nu m-am contrazis deloc acolo, doar am privit lucrurile intr-o maniera comparativa. Si a cata oara repet ca e doar o parere, nu un adevar universal valabil? E parerea mea si cum inca nu mi-ai schimbat-o o "trantesc" in continuare. Sincer, ma supraapreciezi daca tu consideri ca, cu "aberatiile" mele pot sa insult "o gramada de minti stralucite care chiar au realizat ceva pt. posteritate". Sau le desconsideri pe ele. Continui sa faci afirmatii radicale si sa tragi niste concluzii absolut fanteziste. Unde am zis ca realizarile barbatilor sunt din principiu fara cusur?? Chiar nu iti dai seama ca e aberant?
2. Repet (absolut inutil, asa cum faci si tu) ca nu este asa.
3.Strict gramatical nu exista femei misogine.
Ok, o sa incerc sa ma exprim cat mai neradical posibil. Tu ai recunoscut ca nu ai citit suficiente scriitoare, dar ai continuat sa sustii neargumentat ca operele scriitoarelor in general sunt mai slabe calitativ ca ale barbatilor. Parerea asta este preconceputa din moment ce are la baza niste lecturi insuficiente, dar tu insisti sa aplici prezumptia de inferioritate oricum. De asemenea, ca sa spui o clasa x de persoane este inferioara unei clase y de persoane dintr-un anumit punct de vedere, este, oricum ai da-o, o generalizare.
Personal, consider ca James Joyce e un scriitor mai valoros per total ca Virginia Woolf. Asta e o parere. Si nu include nici o generalizare si nici o preconceptie.

Legat de argumentul cantitatii, singurul cuantifiabil de altfel, am raspuns pe pagina cealalta intr-un edit (vad ca a citat Liviu)

@Liviu - eu nu incurajez nici o intrecere intre sexe. tot ce vreau e ca femeile scriitoare sa fie judecate in aceeasi termeni in care sunt judecati si barbatii scriitori. adica in functie de ceea ce au scris si nu in functie de genul din care fac parte.

Last edited by miercuri : 06 Jun 2011 at 00:45.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif