Originally Posted by miercuri:
Uite de exemplu, Jane Austen, pe care Naipaul a boscorodit-o pe foarte nedrept in interviul ala. O scriitoare de un pragmatism extraordinar, careia s-a gasit el sa-i puna eticheta de 'sentimentalism' pentru ca e femeie.
Apoi tot la englezi o avem pe George Eliot, una din cele mai celebre cazuri de scriitoare ca s-a vazut fortata sa publice sub pseudonim masculin pentru a evita prejudecatile. Iar printre victorieni este la fel de mare ca Dickens si Hardy.
Surorile Bronte, Mary Shelley, Virginia Woolf, Edith Wharton, Gertrude Stein?
edit: poti sa vezi ca mi-am editat mesajul la exact 5 minute dupa ce l-am postat. e dreptul meu sa-mi editez mesajele. am "tradus liber" pentru a scoate in evidenta ce m-a deranjat la afirmatia ta.
|
Si e dreptul meu sa ma plang de asta

Pai te-a deranjat pentru ca ai interpretat gresit. De Mary Shelley am citit Frankenstein si mi s-a parut ingrozitor de anosta. O sa revin asupra subiectului dupa ce ma mai pun la punct
Klaudya_e, nu am citit nimic de Orson Scott Card, dar stiu ca e cunoscut pentru trilogia cu Ender (Jocul Lui Ender, Vorbitor In Numele Mortilor si Xenocid). Si ca tot era vorba de asta, din domeniul SF am citit o carte destul de interesanta si foarte "barbateasca" scrisa de fosta sotie a lui Norman Spinrad, N. Lee Wood (Copiii Lui Faraday se numeste cartea).
Acum citesc Diplomatia, de Kissinger.