View Single Post
Old 31 May 2011, 23:19   #616
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Nu stiu daca e buna aia cu T=10. E sustinuta de primele doua combinatii si infirmata de a treia...

Eu am ajuns putin in trecere si pe la codul Morse Am incercat sa desenez un ceas, dar n-a iesit nimic. Mai tarziu am dat de site, vroiam sa stiu ce-i cu problema asta, nu eram sigur daca indiciul cu BJ e bun (ce ziceam mai sus ca infirma faptul ca numarul minutelor s-ar numara de la ora, adica de la prima litera, care presupunem ca ar fi ora, dar cine stie daca e asa...) si am aflat ca desenarea ceasului e inutila si ca tine de matematica. Am incercat si ceva combinatii de cifre, dar n-a iesit nimic. La inceput am incercat sa potrivesc prima litera ca ora intr-o anumita ordine...iesise ceva nu prea corect, dar oarecum potrivit, nu in totalitate pentru ca nu are cum (24 ore, 26 litere). Cred ca mai degraba rezolvarea e legata de numarul pozitiei literelor respective in alfabet, dar cine stie prin ce corelatie s-ar putea ajunge la ora si minut. Si prin ideea asta s-ar putea pierde foarte mult timp pana se ajunge la rezultat, daca se afla asa. Am observat ca numerelor pare din ore (adica ore si minute) le corespunde tot numere pare ca ordine a literelor, valabil si pentru cele impare (de fapt mai toate sunt impare din ce avem noi). Insa cred ca e doar o coincidenta...
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif