Originally Posted by demostenedotro:
Interesante problemele. Nu cumva sunt luate de pe site-ul "Logica lui Demostene" ? (Google it).
Problema cu profesorii in tren a fost propusa direct pe e-mail si n-o puteati gasi in alta parte!
Raspunsul nu are legatura cu numarul vagonului. Asa ca solutia e gresita. Mai bine va uitati la comentariu lui Ciobi pe site, a explicat acolo foarte bine.
Numai bine si va multumesc ca dati copy-paste fara sursa.
|
Pobabil numarul vagonului trebuia sa fie regasit in suma tuturor variantelor de varste a caror suma sa nu se descompuna in mod unic in trei numere intregi. Sunt convins ca originalul problemei e altul si ca afirmatia care se refera la faptul ca baiatul cel mare e blond trebuie sa aiba o logica in problema. Daca a copiat-o de pe site-ul caruia incerci sa-i faci reclama, a copiat de unde nu trebuie pentru ca si acolo e o copie, dar prost reformulata. Am intrat pe site si nu am gasit problema nicaieri. Tare curios sunt care e misterioasa rezolvare pe care noi nu am putut sa o gasim.
LE: afirmatia are logica, problema e reformulata bine, dar este cu siguranta reformulata. Adica e o copie.