Muffins - Briose
Ingrediente pentru o portie (circa 20 de bucati):
1 pahar de iaurt natur (150g)
2 pahare de zahar
1 pahar de ulei
1 pachet de zahar vanilat
3 oua
3 pahare de faina
1/2 - 1 pachet de praf de copt
daca e nevoie - putin lapte
(n.b. se foloseste pentru masurat cutiuta iaurtului)
Cuptorul se preincalzeste la foc mic. Iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga ouale si se mixeaza, apoi faina si praful de copt (reteta e cu un pachetel, eu fiind foarte sensibila la gustul sau voi pune data viitoare doar jumatate). Daca aluatul e prea gros, se adauga putin lapte. (la mine nu a fost cazul). Se pregateste tava sau formele de briose - unse si tapetate cu faina sau cu hartie speciala de briose. Se pune cate o lingura plina in fiecare forma (formele sa fie umplute maximum 2/3 pentru a avea loc sa creasca) si se coc aproximativ 30 de minute la foc mic. (150 grade). Se incearca cu scobitoarea si daca iese curata si nelipicioasa sunt gata.
Tip: daca doriti sa adaugati ceva compozitiei, puteti sa o faceti la final. Eu am "sacrificat" 2 oua si un iepuras de ciocolata si i-am sfaramat in maglavais.
Daca stiti germana, eu de-aici imi iau o gramada de retete faine si pagina imi place fiindca nu numai ca retetele sunt notate, dar iti arata exact la fiecare cate persoane au votat si cate si-au salvat-o sau listat-o. Plus ca au poze de la mai multi utilizatori si comentarii utile. Reteta este de pe pagina chefkoch.de
http://www.chefkoch.de/rs/s0o8/muffins/Rezepte.html
Alte retete in engleza puteti vedea aici cu tot cu video
http://www.videojug.com/search?keywords=muffins