Eu am vazut 30 de filme cu Depp, si pot spune ca este unul dintre cei mai devotati, talentati si versatili actori in viata (cel putin) si, asa cum spunea la un moment dat si
buticut, el nu joaca, ci se transforma. Al Pacino si Robert de Niro sunt unii dintre cei mai buni actori din toate timpurile, insa ei nu au reusit sa interpreteze cu aceeasi pasiune si eficienta alte roluri decat cele care i-au consacrat. Omul asta a trecut prin toate genurile posibile (comedie, drama, ''basm'', thriller, musical, horror
, you name it), si a facut-o la fel de bine aproape de fiecare data, iar multe dintre filmele in care a jucat isi pot gasi fara probleme loc in acea lista de 1000 filme de vazut intr-o viata (
Platoon,
Edward Scissorhands,
Dead Man,
Donnie Brasco,
Finding Neverland, sa numesc doar cateva).
Iar colaborarile sale cu unii dintre cei mai importanti regizori contemporani (Oliver Stone, Burton, Kusturica, Jarmusch, Gilliam, Mann, Scorsese) vorbesc de la sine.
Sunt de acord ca nu poate fi pe placul tuturor, ca nu raspunde intotdeauna asteptarilor extrem de ridicate ale unora, dar sa afirmi ca un actor, iubit si apreciat atat de marea masa, cat si de critici, este slab, mi se pare o dovada clara de ignoranta, superficialitate si nepricepere.
Nici mie nu-mi place stilul lui Kurosawa,
Ran m-a plictisit ingrozitor, dar niciodata nu am afirmat ca ar fi un regizor slab sau supraevaluat.
Danonino a mai aruncat o piatra in lac....