Teoria conspiratiei in general se bazeaza pe acelasi principii ca mass-media, manipularea. Daca va credeti mai luminati ca ati vazut Zeitgeist, think again.
Daca are cineva rabdare sa se uite peste articolul asta si sa-si dea seama ca a sari imediat in extrema cealalta e ca si cum ai sari din lac in putz...
How Conspiracy Theorists Think
Sincer, pe mine nu ma intereseaza foarte tare sa vad trupul lui Osama infipt in par in piata publica, e de ajuns ca niste neciopliti au iesit in strada sa sarbatoreasca, iar la stiri au fost prezentati ca fiind marea masa a americanilor. Daca cititi reactiile online ale americanilor veti observa ca majoritatea
nu prefera sa sarbatoreasca cu urale moartea lui Osama. Daca citesti comentariile de pe un site romanesc de stiri, e cu totul alta poveste. Toata lumea in Romania a ajuns truther peste noapte sub influenta lui Mircea Badea, a lui Dan Diaconescu si a altor stiutori de aceeasi teapa.
Indiferent de ce s-ar fi facut cu trupul, declaratiile oficiale reprezinta probabil varianta cea mai risk-free. Ca vor atrage dupa sine o pleiada de teorii conspirationiste, e inevitabil, in America sunt oameni care chiar nu cred ca presedintele Americii e american.
Iar comparatiile cu executia lui Saddam nu prea isi au rostul, acolo era vorba de eliminarea unui dictator pe care nimeni nu-l mai dorea, nu de cineva care va fi martirizat in traditia fundamentalista islamica. Cum ai putea sa-l aduci pe Osama viu in fata justitiei, in vazul tuturor, cand in spatele lui o organizatie terorista activa ar putea pune in pericol vietile a nenumarati oameni, doar pentru ca tu ai mandria de ati flutura trofeul in vazul tuturor.
Iar teoria cu Osama era mort de mult, acum au decis ei sa publice pentru ca avea Obama nevoie de sustinatori e cam anacronica. Opozitia si-a dat singura cu firma in cap propagand niste scandaluri absolut ridicole (magaria cu certificatul de nastere) si sustinerea lui Donald Trump ca potential canditat pentru alegerile din 2012. Asa ca, se poate spune ca Obama se afla acum intr-o pozitie mult mai sigura decat cea de dinainte de toate aceste scandaluri, cand ailalti nu cazusera inca in gorapa pe care s-au chinuit sa i-o sape lui. Asa ca, daca Osama era mort de nu stiu cati ani, de ce nu s-au folosit republicanii de avantajul asta? De ce nu s-a folosit Obama mai devreme cand ar fi avut mult mai multa nevoie?
Mi se pare un pic ridicol ca romanii par sa aibe un sentiment de superioritate fata de de americanii prosti si usor manipulabili, cand ei insisi nu-si dau seama ca nici ei nu depasesc nivelul unor personaje din astea penibile ca trutherii si birtherii.
Asa ca don't get me wrong si eu sunt de parere ca Americanii sunt prosti, dar oarecum in alte privinte.